S.Povilaitis: „Esu grynuolis“

Lietuvos estrados vilkas Stasys Povilaitis 61-ąjį gimtadienį švenčia susijaudinęs. Sukakties išvakarėse jis prisipažino skęstantis vis labiau artėjančio muzikinio TV3 televizijos projekto „Švieski man vėl” darbuose. S.Povilaičiui patikėta garbinga misija būti laidos, kurią ves aktorė Kristina Kazlauskaitė, simboliu.

„Prasidėjo bandomieji filmavimai, laukia fotosesijos, o kur dar pašnekesiai su visais norinčiaisiais”, – šypsojosi dainininkas, suradęs minutę atokvėpio.

– Žvelgdamas į jaunosios kartos atlikėjus matote tuos, kuriais galima didžiuotis?

– Matau tuos, kuriais galbūt galėsime didžiuotis ateityje. Dabar dar labai sunku pasakyti: nežinia, kaip jiems viskas susiklostys. Kai kurie jų turi reikiamą užtaisą. Bet ar užteks jėgų, patirties ir ištvermės atsispirti pagundoms, vienadienei šlovei ir daugeliui kitų dalykų?

– Minėjote, kad esate tipiškas Ožiaragis.

– Taip, kaip sakė vienas astrologas, esu grynuolis. Pasakiau jam tikslią savo gimimo datą, o jis patvirtino, kad esu Ožiaragis grynuolis.

– Ką tai reiškia?

– Tai, kad aš – darbštus, užsispyręs, nelinkęs pasiduoti kitų įtakai, tačiau prisirišęs prie tikrų, laiko išbandytų vertybių. Tokie žmonės labai sunkiai keičia būstą, aplinką, netgi žmoną (juokiasi). Todėl jau keli dešimtmečiai su ta pačia gyvenu. Man patinka tikri dalykai: medis, akmuo, geležis, plytos. Daiktai ir dalykai, turintys savo vietą.

– Jūsų gyvenime daugiau šviesių ar tamsių spalvų?

– Vis tik baltos daugiau. Per visą gyvenimą daugiau būta sėkmingesnių akimirkų. Nors visas gyvenimas yra juodas ir baltas. Sunkiomis akimirkomis dažniausiai padėdavo žmona, bet ir pats esu ne visai minkšto būdo.

– Kokiomis nuotaikomis pasitinkate gimtadienį?

– Kad nėra kada apie jį galvoti. Rytoj ramiai šeimos ratelyje papietausime, ir tiek. Aš nelinkęs spėlioti, kokios man rengiamos staigmenos. Jos dažniausiai būna tradicinės, bet mane pradžiugina. Nenoriu savo namuose matyti nereikalingų dalykų. Man geriausia dovana – arba reikalinga, arba praktiška.

– Didėjanti metų našta jūsų negąsdina?

– Metai negąsdina. O ką čia pribijosi? Kiekvienas laikas turi savo žavesio. Ką padarysi – artėja saulėlydis. Ir jis turi savo privalumų. Aš nesakau, kad jis jau atėjo. Ne, aš nesibaiminu. Nesu iš tų kvailų optimistų, bet ir ne pesimistas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

1 atsiliepimas į "S.Povilaitis: „Esu grynuolis“"

  1. sudas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.