Galinga CSKA mašina sutraiškė „Žalgirį”

Senutėlės Halės sienos Kauno „Žalgiriui” nepadėjo. Turtingiausio Europos klubo Maskvos CSKA komanda Lietuvos krepšinio gerbėjų akivaizdoje sutriuškino Lietuvos čempionus. Tačiau krepšinio specialistai to nevadina tragedija – tiesiog CSKA mašina riedėjo be priekaištų.

„Žalgirio” krepšininkai ketvirtadienį patyrė pirmąjį per šį sezoną pralaimėjimą Kauno sporto halėje. Per Eurolygos dvyliktojo turo rungtynes žalgiriečiai 60:88 nusileido A grupės lyderei Maskvos CSKA, kurios žaidėjai pataikė 14 tritaškių iš 23.

„Atsiprašau”.
„Galima pralaimėti, bet ne šitaip, – tokiais žodžiais „Žalgirio” prezidentas Arvydas Sabonis galėjo apibūdinti itin skaudų pralaimėjimą. – Tokiu skirtumu galima pralaimėti ir kitaip žaidžiant, kad liktume patenkinti, o ne susinervinę.”

„Norėčiau visų „Žalgirio” fanų atsiprašyti už tokias rungtynes, – atgailavo „Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas per spaudos konferenciją. – Nepadarėme nieko, kad nepralaimėtume. Visose pozicijose buvome silpnesni, nežaidėme agresyviai nei puldami, nei gindamiesi. Varžovus sustabdyti galėjome tik prasižengdami, tačiau nei mano, nei Dariaus Maskoliūno žodžiai komandos nepasiekė.”

Naudingiausias – nenaudingas

Prieš rungtynes buvo apdovanotas Marcusas Brownas. Gynėjui naudingiausio gruodžio mėnesio Eurolygos žaidėjo prizą įteikė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

Tačiau šįkart „Žalgirio” amerikietis pasirodė kukliai – pelnė tik 5 taškus ir surinko vos 3 naudingumo balus.

„Prisiimu atsakomybę dėl pralaimėjimo, – po rungtynių sakė dvejus metus CSKA žaidęs M.Brownas. – Kaip vienas „Žalgirio” lyderių nenuteikiau draugų rimtai kovai. Ir mano žaidimas buvo prastas.”

R.Šiškauskas – kaip visada
Kaip ir per pirmojo turo susitikimą, ketvirtadienį Rusijos komandą į priekį vedė Ramūnas Šiškauskas. Per pirmą tarpusavio dvikovą pelnęs 19 taškų (CSKA namie tąsyk laimėjo 78:70), šįkart geriausias praėjusių metų Lietuvos sportininkas į savo sąskaitą įrašė 20 taškų (2-4/6, 3-4/6). Rezultatyviausiai iš nugalėtojų žaidęs Ramūnas po du kartus perdavė kamuolį ir blokavo metimus, po kartą kamuolį atkovojo ir perėmė.

„Gerai išanalizavome „Žalgirio” žaidimą, turėjome būti susikaupę per visas rungtynes. Mums tai pavyko ir iškovojome pergalę, – džiaugėsi R.Šiškauskas. – Stengiausi žaisti kaip visada. Nejutau spaudimo, žaidžiau rungtynes namie, Lietuvoje.”

„Ramūnui psichologiškai buvo sunkios rungtynės, tačiau jis dar kartą įrodė, kad yra čempionas, – gerų žodžių lietuviui negailėjo CSKA treneris Ettore Messina. – Jis šioms rungtynėms pasiruošė labai gerai.”

Specialistų komentaras

LŽ paprašė krepšinio specialistų pakomentuoti principinę „Žalgirio” ir CSKA dvikovą.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Žalgiriui” nepavyko įgyvendinti uždavinių. Pelnė tik 60 taškų. Tai rodo, kad prastai dirbta puolant. Ir gintasi prastai. Daug sako ir tai, kad trečiame kėlinyje žalgiriečiai nė karto neprasižengė. CSKA žaidė rimtai, susikaupę.”

Buvęs Vilniaus TEO treneris Alfredas Vainauskas: „Žaidė amžini priešininkai nuo senų laikų. Visi tikėjosi gražesnio krepšinio. Tačiau CSKA nuo pirmojo kėlinio perėmė iniciatyvą į savo rankas, ir galingoji rusų mašina, kuo toliau, tuo geriau važiavo. Rungtynės parodė, kad Rusijos komanda visa galva aukštesnė už „Žalgirį”, kuris per rungtynes neturėjo jokių šansų net priartėti.”

Statistika

„Žalgiris” – CSKA 60:88 (16:26, 14:20, 16:20, 14:22).

„Žalgiris”: D.Collinsas 16 (3-4/4), M.Kalnietis 11, G.Jurakas ir M.Popovičius po 10, M.Brownas 5, P.Jankūnas 4, D.Šalenga 3, E.Žukauskas 1; CSKA: R.Šiškauskas 20, T.Langdonas 19 (3-5/5), D.Andersenas 18, J.R.Holdenas 9.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 11/35 (31 proc.) ir 22/35 (63 proc.), tritaškiai – 11/21 (52) ir 14/23 (61), baudos – 5/7 (71) ir 2/3 (67), kamuolys atkovotas 24 ir 30 kartų, rezultatyviai perduotas 10 ir 15, perimtas 6 ir 4, prarastas 11 ir 10, blokuotas 1 ir 5 kartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.