Bevizis režimas tarp Lietuvos ir JAV – būtinas artimų dvišalių santykių akcentas, teigia V.Muntianas

Bevizis režimas tarp Lietuvos ir JAV yra būtina artimų dvišalių santykių dalis, teigia Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, penktadienį susitikęs su Vilniuje viešinčiu JAV Kongreso respublikonu Johnu Shimkumi (Džonu Šimkumi).
Pasak Lietuvos parlamento vadovo, bevizis režimas – svarbus liberalių prekybinių ir investicinių santykių aspektas, nes verslo santykiai negali klestėti, jeigu judėjimą riboja kliūtys.

„Lietuvoje intensyviai ir konstruktyviai dirbama laikantis vizų režimo panaikinimo programos gairių, įvykdyti praktiškai visi reikalavimai”, – sakė V.Muntianas, pabrėžęs, jog Lietuva pernai gruodį sėkmingai įsiliejo į Šengeno erdvę.

Lietuvos narystę Šengeno erdvėje J.Shimkus pavadino svarbiu akcentu kalbant ir apie bevizį režimą tarp abiejų valstybių.

J.Shimkus ketvirtadienį buvo susitikęs su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi, kur patikino esą abi šalys deda pastangas, kad būtų panaikintas dabar egzistuojantis vizų režimas.

Bevizo režimo perspektyvas Lietuvai iki šiol temdė tai, kad nemažai jos piliečių, gavę turistines vizas, nelegaliai pasilikdavo JAV dirbti. Tačiau Lietuvai tapus ES nare ir atsivėrus legalioms Vakarų Europos darbo rinkoms bei stabiliai gerėjant šalies ekonominiai padėčiai Amerika tapo kur kas mažiau patraukli uždarbiams ar emigracijai.

Lietuva vienašališkai panaikino vizų režimą JAV piliečiams 1994 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Bevizis režimas tarp Lietuvos ir JAV – būtinas artimų dvišalių santykių akcentas, teigia V.Muntianas"

  1. Linkas

    Ministras Vaitiekūnas sako atvirkščiai- bevizio rėžimo su JAV nereikia ir jau planuoja artimiausiais metais atvežti pusę milijono rusiškos darbo jėgos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.