Kinija ragina Iraną ir Europą atnaujinti derybas dėl branduolinės programos

Kinija paragino Iraną atnaujinti derybas su tarptautine bendruomene dėl jo branduolinės programos, kuri kelia šiitiškos respublikos susipriešinimą su Europa ir Jungtinėmis Valstijomis, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
„Dabar yra lemtingas momentas išspręsti Irano branduolinį klausimą „, – naujienų agentūra „Xinhua” citavo užsienio reikalų ministro Yang Jiechi (Jang Dzieči) žodžius, išsakytus Irano vyriausiajam derybininkui branduoliniais klausimais Saeedui Jalili (Saidui Džaliliui), kuris šiuo metu lankosi Pekine.

„Kinija tikisi, kad visos suinteresuotos šalys, tarp jų Iranas, bendromis jėgomis pasistengs kaip įmanoma greičiau atnaujinti derybas, kad būtų galima rasti visapusišką ir tinkamą šio klausimo sprendimą”, – per vėlai ketvirtadienį vykusias derybas sakė Yang Jiechi.

S.Jalili, kuris į Pekiną atvyko ketvirtadienį, nori, kaip manoma, užsitikrinti Pekino paramą siekiant išvengti naujos Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijos dėl Teherano.

Yang Jiechi su S.Jalili susitiko kitą dieną po derybų, kurios buvo surengtos su Kinijos sostinėje apsilankiusiu JAV valstybės pasekretoriu Johnu Negroponte’u (Džonu Negropontu), norinčiu įkalbėti Kiniją paremti naują sankcijų Iranui paketą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.