CŽV dėl Bhutto nužudymo kaltina „al Qaeda” ir sąjungininkus, praneša laikraštis

JAV centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) dėl Benazir Bhutto (Benazir Buto) nužudymo kaltina „al Qaeda” ir vieno Pakistano genties lyderio sąjungininkus, penktadienį laikraštyje „The Washington Post” skelbiamame interviu teigia CŽV direktorius Michaelas Haydenas (Maiklas Haidenas).
M.Haydeno komentarai kol kas yra konkrečiausias JAV žvalgybos pareigūno viešas įvertinimas dėl to, kas yra atsakingas dėl buvusios Pakistano ministrės pirmininkės ir opozicijos lyderės nužudymo gruodžio 27 dieną, teigė „The Washington Post”, pridūręs, kad CŽV įvertinimas sutampa su Pakistano valdžios nuomone.

M.Haydenas sakė, kad B.Bhutto nužudė kovotojai, susiję su Šiaurės vakarų Pakistano genties lyderiu Baitullah Mehsudu (Baitula Mehsudu) ir turėję teroristinio tinklo „al Qaeda” paramą.

„Tai padarė šis tinklas, susijęs su Baitullah Mehsudu. Mes neturime priežasčių tuo abejoti”, – laikraščiui sakė M.Haydenas.

„The Washington Post” nurodė, kad M.Haydenas šį nužudymą apibūdino kaip „dalį organizuotos kampanijos”, numatančios mirtininkų išpuolius ir kitas atakas prieš Pakistano lyderius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.