Visi lošimo namų lankytojai nuo birželio bus registruojami

Azartinius lošimus organizuojančios bendrovės nuo birželio privalės patikrinti kliento, įeinančio į kazino, tapatybę ir jį registruoti, taip pat jį registruoti, kai jis nepriklausomai nuo sumos dydžio, keičia grynuosius pinigus į žetonus arba žetonus į grynuosius pinigus.
Už tai ketvirtadienį balsavo 80 Seimo narių, o susilaikė du parlamentarai.

Tokį sprendimą Seimas priėmė iš naujo apsvarstęs prezidento Valdo Adamkaus vetuotas Pinigų plovimo prevencijos įstatymo pataisas dėl lošėjų privalomo registravimo.

Prezidentas savo dekrete siūlė atidėti įstatymo įsigaliojimą iki birželio pradžios.

Liberalsąjūdietis Eligijus Masiulis pasiūlė vėliau atsisakyti dvigubo lošimo namų klientų tikrinimo. Jis siūlo registruoti tik tuos, kurie keisis žetonus į pinigus arba atvirkščiai.

Dabar Azartinių lošimų įstatyme numatyta, kad lošimų organizatorius privalo registruoti asmenis, kurie arba keičia grynuosius pinigus į žetonus, arba įmoka, arba laimi sumą, viršijančią 3,5 tūkst. litų ar ją atitinkančią sumą užsienio valiuta, tačiau šis įstatymas bus keičiamas.

Valstybinė lošimų priežiūros komisija Administracijos direktorius Andrius Karaliūnas BNS informavo, kad jau yra derinamos naujos Azartinių lošimų įstatymo pataisos, ruošiamos nuo 2005-ųjų, ir jos numato ir „slenksčio” registraciją, ir keičiant žetonus į pinigus arba atvirkščiai.

Pataisų projekte numatyta, kad registracija lošimo namuose turėtų būti būtina keičiant daugiau kaip 2 tūkst. eurų (7 tūkst. litų).

„Toks yra Europos Sąjungos minimalus reikalavimas. Tačiau Lietuva gali nusistatyti ir griežtesnius reikalavimus”, – sakė A.Karaliūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.