„Leo LT” kūrimas bus svarstomas iki vasario 1 dienos pratęstoje sesijoje

Po ilgų ginčų ir kelių balsavimų seimūnai ketvirtadienį vieno balso persvara sutiko rudens sesiją pratęsti iki vasario 1 dienos.
Pasak Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Česlovo Juršėno, pagrindinis pailgintos sesijos klausimas bus vadinamasis „atominis projektas” – tai yra Atominės elektrinės įstatymo pataisos, kuriomis norima įtvirtinti, jog nacionalinis investuotojas bus kuriamas steigiant naują patronuojančią įmonę, o ne „Lietuvos energijos” pagrindu, kaip buvo nuspręsta pernai birželį.

Valdantieji tikisi šias pataisas priimti dar šioje sesijoje, tuo tarpu opoziciniai konservatoriai bei liberalsąjūdiečiai reikalauja palūkėti.

Jie norėtų papildomų saugiklių, kad būsimasis nacionalinis investuotojas „Leo LT” tikrai statys atominę elektrinę, ir baiminasi dėl garantijų trūkumo, jog VP dešimtuko valdoma „NDX energija” nepasitrauktų iš projekto anksčiau, nei bus pastatyta jėgainė.

Be šio įstatymo, dar laukia apie 10 eurointegracinių įstatymų, 3 rinkimų įstatymų pakeitimų paketai ir Alkoholio kontrolės įstatymų pataisos, reglamentuojančios alkoholio reklamos transliavimo sąlygas.

Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo teigimu, pagal jo numatytą planą plenariniai posėdžiai vyktų sausio 29, 31 ir, jeigu reikės, vasario 1 dienomis, o visą kitą savaitę (sausio 21-25 dienomis) darbas vyktų parlamento kabinetuose, o ne plenarinių posėdžių salėje.

Eilinė rudens sesija turėjo baigtis gruodžio 23 dieną.

Paprastai Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.