Lenkijos mokytojai rengia protesto akcijas

Lenkijos sostinėje Varšuvoje penktadienį protesto akciją rengia šalies mokytojai, nepatenkinti mažais atlyginimais ir vyriausybės pažadais šiais metais padidinti juos tik 200 zlotų (190-čia litų), praneša naujienų agentūra PAP.
Pedagogai žada išeiti į gatves. Lenkijos mokytojų sąjungos duomenimis, Varšuvoje susirinks apie 10 tūkst. švietimo darbuotojų.

Lenkijos mokytojų sąjunga reikalauja šiemet atlyginimus padidinti 50-čia proc., tačiau vyriausybė žada diplomuotiems pedagogams atlyginimus padidinti 350-čia zlotų, o stažuotojams – 200 zlotų. Po atlyginimų padidinimo stažuotojai per mėnesį uždirbs 1418 zlotų, o diplomuoti pedagogai – 2380 zlotų.

Jeigu į mokytojų protesto akcijas nebus atsižvelgta, pedagogai gegužės mėnesį, tuo metu, kai vyks brandos egzaminai, žada surengti visuotinį streiką.

Nors vyriausybė kol kas neprarado visuomenės pasitikėjimo (apklausos rodo, jog jos veikla yra patenkinti daugiau kaip 50 proc. lenkų), ji negali pasimėgauti nė vienos dienos ramybe.

Trečiadienį į Varšuvą atvyko streikuojančių Silezijos kasyklos „Budrik” angliakasių žmonos. 50 moterų visą dieną laukė susitikimo su ūkio ministru Waldemaru Pawlaku (Valdemaru Pavlaku), bet jo nesulaukė ir, nors jas priėmė prezidento žmona Maria Kaczynska (Marija Kačynska), pasiliko Varšuvoje.

Visą naktį jos praleido visuomeniniame diskusijų centre „Dialogas”. Kaip informavo lenkų radijas, moterys liks Varšuvoje tol, kol su jomis pasikalbės W.Pawlakas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Lenkijos mokytojai rengia protesto akcijas"

  1. v

    Pasimokykite jus ponao pedagogai gyvenantys in LT , o ne juokinkit svieta su savais streikais :))))))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.