Italijos teisingumo ministras dėl žmonos arešto atsistatydino

Italijos teisingumo ministras dėl savo žmonos, kuri taip pat yra politikė, arešto orderio trečiadienį atsistatydino ir tai reiškia, kad premjeras Romano Prodi (Romanas Prodis) gali prarasti nedidelės ministro partijos paramą parlamente.

„Atsistatydinu, nes iš savo šeimos meilės ir valdžios renkuosi pirmąją”, – parlamentui pareiškė Clemente Mastella (Klementė Mastela).

Savo žmonos namų arešto orderį, išduotą vykdant tyrimą dėl korupcijos, jis pavadino dar vienu bandymu jį diskredituoti. Ministro žmona vadovauja Kampanijos regioninei tarybai.

C.Mastellos partija „Demokratų sąjunga už Europą” (UDEUR), kuri per 2006 metų balandžio rinkimus gavo tik 1,4 proc. balsų, turi tris vietas Senate ir gali sužlugdyti centro kairiųjų vyriausybę, kuri aukštuosiuose parlamento rūmuose turi tik vienos vietos persvarą.

Ministro žmona Sandra Lonardo kaltinama tuo, kad priėmė paslaugas iš vienos ligoninės, įsikūrusios Kazertoje netoli Neapolio.

C.Mastella, pirmasis atsistatydinęs R.Prodi vyriausybės ministras, jau pagrasino atšaukti savo partiją iš devynių partijų koalicijos, sužlugdydamas susitarimą dėl labai reikalingų rinkimų reformų.

Ministras, kuris ne vieną mėnesį tvirtino, kad tapo raganų medžioklės auka, parlamentui sakė: „Dabar suprantu, kad kai kurie kraštutinieji laiko mane priešininku, su kuriuo reikia kovoti, ar net priešu, kurį reikia nugalėti”.

S.Lonardo savo ruožtu paskelbė pareiškimą, kuriame sako: „Manau, jog tai yra skaudi kaina, kurią mano vyras ir aš mokame už tai, kad politikoje giname katalikiškas vertybes, už nuosaikumo ir tolerancijos prieš bet kokį fanatizmą ir ekstremizmą principus”.

Pasak jos, apie arešto orderį ji sužinojo iš žiniasklaidos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.