Parlamentarai nenusiteikę darkart pratęsti Seimo sesijos

Parlamentarams vėl neužtenka laiko nudirbti visiems sesijos darbams, tačiau pratęsti jau kartą pratęstos sesijos trukmę iki sausio 25 dienos jie nepanoro.
Šiuo metu seimūnų rudens sesija yra pratęsta iki sausio 18 dienos. Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas pasiūlė darbo laiką pratempti iki sausio 25-osios, nes esą laukia eurointegraciniai įstatymai, taip pat Alkoholio kontrolės bei Atominės elektrinės įstatymo pataisos.

Kai kurie seimūnai piktinosi, jog dėl Seimo vadovybės nesugebėjimo tinkamai organizuoti parlamento darbo, reikia nuolat pratęsinėti sesiją, o socialdemokratas Bronius Bradauskas pasiūlė darbą pratęsti iki sausio 23 dienos, nes esą vienmandatėse rinkimų apygardose rinkti parlamentarai turi daug darbo ir negali tinkamai planuoti savo laiko.

Išsakę argumentus už ir prieš parlamentarai galiausiai nutarė atiduoti projektą tobulinti iniciatoriui Č.Juršėnui. Realiai tai reiškia, kad Seimo valdyboje bus tęsiamos derybos, iki kada būtų galima pratęsti sesiją ir ar tai būtina.

Eilinė rudens sesija turėjo baigtis gruodžio 23 dieną.

Paprastai Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.