Socdemų elitui primenamos socialdemokratijos idėjos

Socialdemokratų gretose kilęs nepasitenkinimas partijos vadų vykdoma politika gali formalizuotis į atskirą darinį partijos viduje.
Socialdemokratų partijos tarybos išvakarėse pirmadienį partijos viršūnes suerzino žinia apie bręstančias reformistines „apačių” nuotaikas ir planus. Grupė partiečių paskelbė iniciatyvą LSDP sukurti Socialinio teisingumo frakciją, sieksiančią kilnaus tikslo – „sugrąžinti partiją į idėjines veiklos pozicijas”.

Kaip antradienį rašo „Lietuvos žinios”, kai kurie opozicionieriai radikaliai kritikuoja ketinamą steigti nacionalinio investuotojo „Leo LT” bendrovę.

Socialinio teisingumo frakcijos iniciatyvinės grupės narys, Kovo 11-osios akto signataras Bronislovas Genzelis prisipažįsta, kad mintis dėl atskiros frakcijos kilo pakankamai seniai. Pasak jo, paskutinis lašas, perpildęs kantrybės taurę, buvo nenoras gruodį vykusiame tarybos posėdyje išklausyti, ką apie vadinamąjį trigalvį slibiną norėjo pasakyti tuometinis partijos vicepirmininkas Vytenis Andriukaitis.

B.Genzelis prognozuoja, kad frakcijos partijoje iniciatyvą gali palaikyti maždaug tūkstantis (iš 15 tūkst.) partijos narių.

Frakcijos kūrimo idėją vakar palaikė du „tikrieji” socialdemokratai – LSDP garbės narys europarlamentaras Aloyzas Sakalas ir V.Andriukaitis.

Pastarasis sakė nusivylęs LSDP vadovo premjero Gedimino Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės veiksmais ir teigė manąs, kad socialliberalams siūloma prisidėti prie valdančiosios koalicijos būtent dėl „Leo LT” projekto.

V.Andriukaičio teigimu, praėjusioje LSDP taryboje buvo sutarta, kad Vyriausybės darbo grupės ir „NDX energijos” derybų rezultatai dėl nacionalinio investuotojo į naują atominę elektrinę sudarymo pirmiausia bus pateikti svarstyti partijos prezidiumui, partinei Energetikos komisijai, o tik paskui Vyriausybė priims savo sprendimą.

A.Sakalas įsitikinęs, kad socialdemokratams būtina kuo skubiau atsisakyti liberalizmo idėjų ir sugrįžti prie savo ištakų bei tikrųjų rinkėjų, kol šie, praradę orientyrus, dar visiškai nenusisuko nuo LSDP.

„Mūsų partijos politika tokia, kad man pačiam nebeaišku, ką mes remiame: eilinius piliečius ar verslo magnatus”, – rašoma A.Sakalo laiške LSDP prezidiumui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.