Lietuvai prestižiniame Davoso forume atstovaus prezidentas V.Adamkus

Kitą savaitę vyksiančiame Pasaulio ekonomikos forume ir energetikos viršūnių susitikime Šveicarijos kurorte Davose Lietuvai atstovaus prezidentas Valdas Adamkus.
Kaip BNS sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė, V.Adamkus Davose viešės 23-26 dienomis. Planuojama, kad Lietuvos vadovas kalbės diskusijoje „Rusija ir jos kaimynai”.

Kvietimą į Davosą gavo ir premjeras Gediminas Kirkilas, tačiau jo atstovė Nemira Pumprickaitė BNS sakė, kad premjeras į Davosą nevyks. Forumo dienomis Lietuvos premjeras lankysis Azerbaidžane, tačiau, anot atstovės spaudai, tai nėra pagrindinė nevažiavimo į Davosą priežastis.

„Paprastai šaliai atstovauja tik vienas iš vadovų”, – BNS sakė N.Pumprickaitė.

Kasmetinis Pasaulio ekonomikos forume ir energetikos viršūnių susitikimas Davose, kuriame tradiciškai susirenka pasaulio politikos, verslo, mokslo, religijos ir visuomenės lyderiai, šiemet vyks sausio 23-27 dienomis.

Lietuvos vadovai į Šveicarijos kalnų kurorte Davose rengiamus tarptautinius politikų ir verslo lyderių susitikimus nebuvo kviečiami kelerius pastaruosius metus. Pirmosios kadencijos metu V.Adamkus ne kartą yra dalyvavęs šiame forume.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.