G.Kirkilas verčia iš postų konservatorius

Galima socialliberalų parama paakino valdančiosios koalicijos lyderį Gediminą Kirkilą sudeginti paskutinius draugystės su konservatoriais tiltus.

Keturis mėnesius vadovauti keliems Seimo komitetams ir komisijoms TS atstovams leidęs premjeras G.Kirkilas susigriebė ir paskatino konservatorius pasitraukti iš šių postų. Pasak jo, tai būtų logiškas žingsnis, nes dešinieji neremia mažumos Vyriausybės ir skelbiasi esantys opozicijoje. „Konservatoriai prieš keletą mėnesių vienašališkai nutraukė mažumos Vyriausybės rėmimo sutartį, bet toliau dirba komitetų vadovais ir dažnai Vyriausybės siūlomus sprendimus iškreipia”, – tvirtino G.Kirkilas.

Versti konservatorių atstovus iš komitetų ir komisijų pirmininkų postų G.Kirkilą skatina galima Naujosios sąjungos parama valdančiajai koalicijai. Manoma, kad A.Paulausko vadovaujamiems socialliberalams už paramą mažumos Vyriausybei būtų atlyginta ne tik aplinkos ministro portfeliu, bet ir kai kuriomis dabar konservatorių užimamomis Seimo komitetų ir komisijų vadovų kėdėmis.

Praėjusių metų rudenį nutarę nebepratęsti susitarimo su Socialdemokratų partija dėl paramos mažumos Vyriausybei, konservatoriai vadovaujamų postų Seime neatsisakė. Šiuo metu jiems priklauso trys Seimo komitetai ir tiek pat komisijų. Europos reikalų komitetui pirmininkauja TS lyderis Andrius Kubilius, Audito ir Sveikatos reikalų komitetams vadovauja Donatas Jankauskas bei Antanas Matulas. Konservatoriams taip pat priklauso Antikorupcijos, Etikos ir procedūrų bei Pasipriešinimo okupacinių režimų dalyvių ir nuo okupacijos nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijos. TS pirmininkas taip pat eina Seimo vicepirmininko pareigas.

Tačiau A.Kubilius G.Kirkilo siūlymus palikti postus atmetė. Pasak jo, Seimo komitetuose ir taip neproporcingai daug postų priklauso kairiesiems. „Kas dabar turi per daug, tai socialdemokratai, mes ne kartą esame raginę Darbo partijos frakciją, liberaldemokratus pasiimti, kas priklauso jiems”, – tvirtino A.Kubilius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "G.Kirkilas verčia iš postų konservatorius"

  1. Juras Klausimėlis

    o kur galima gauti bilietų į šį spektaklį?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.