Oro uostai mažina mokesčius

Vilniaus oro uostui pranešus, kad jame sumažinti pagrindiniai mokesčiai oro bendrovėms, Palangos oro uosto vadovybė tvirtina šioje srityje neatsiliekanti.

Vakar išplatinta informacija, kad Vilniaus oro uoste tarptautiniams reisams išskrendančio keleivio mokestis sumažintas nuo 50 iki 45 litų, o orlaivių tūpimo mokestis – nuo 45 iki 40 litų už toną. Ateityje esą planuojama išskrendančio keleivio mokestį dar sumažinti iki 40 litų.

Anksčiau kai kurių aviakompanijų vadovų didelių mokesčių oro uostu vadintam Palangos oro uostui vadovaujantis Leonas Kvietkauskas tikino, kad šioje srityje dirbama nuolat.

„Vyriausybė yra patvirtinusi maksimalius mūsų oro uosto mokesčius. Už išskrendantį keleivį – 40 litų, orlaivių tūpimo – 52 litai už toną. Tačiau derėdamiesi su kiekviena aviakompanija mes taikome įvairias nuolaidas mokesčiams. Tačiau tai jau yra konfidenciali informacija”, – sakė L. Kvietkauskas.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad nuo vasario vidurio į Palangos oro uostą iš Norvegijos sostinės Oslo pradės skraidyti pirmoji pigių skrydžių aviakompanija „Norwegian Air Shuttle”. Pasak L. Kvietkausko, nuo vasaros tvarkaraščių įsigaliojimo – kovo pabaigos – viena Rusijos aviakompanija pradės skraidinti maršrutu Maskva – Kaliningradas – Palanga. Šiuo metu rusams jau yra išsiųsta sutartis.

„Tuo pačiu metu iš Palangos turėtų pradėti skraidyti aviakompanijos „airBaltic” ir „flyLAL”. Tačiau kokie tai bus maršrutai, dar negaliu atskleisti”, – sakė Palangos oro uosto direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.