„Atlantas” treniruojasi be Donato Naviko

Ruoštis naujam sezonui jau pradėjo dauguma Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos klubų.

Į pirmąją treniruotę pirmadienį jau buvo susirinkę ir Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai.

Tiesa, joje dalyvavo tik devyni pagrindinės komandos žaidėjai ir nemažai jaunimo iš dublerių ekipos.

Anot klubo direktoriaus ir vyriausiojo trenerio Vacio Lekevičiaus, šią savaitę į Klaipėdą po atostogų turėtų sugrįžti Kroatijos futbolininkai Ivo Begičius, Luka Aničičius, Jurė Deličius ir Horvatin Gudelj. Neaiški padėtis tik dėl Mateo Siličiaus, kuriam pernai Kroatijoje buvo atlikta kojos operacija.

Tarp besitreniruojančių nėra komandos senbuvio Donato Naviko. Šis 24-erių metų „Atlanto” saugas išvyko peržiūron į Baltarusiją. Jis bandys įsitvirtinti šios šalies vicečempiono Soligorsko „Šachtior” klubo gretose.

Dėl traumos dar nesitreniruoja Darius Ramonas.

V. Lekevičius pasidžiaugė, kad pavyko išsaugoti komandos branduolį, ir sakė į naujus žaidėjus nesidairys: „Pernykštis sezonas mūsų komandai buvo brendimo metai. Todėl manau, kad 2008-ieji „Atlantui” turėtų būti geresni. Tikiuosi, kad mūsų ekipoje pasiliks ir gerai užsirekomendavęs brazilas Džonatanas Toresas.”

Beje, dar nėra aiškus ir paties V. Lekevičiaus likimas. Dėl jo pasisakymų spaudoje teisėjų atžvilgiu buvo sudaryta speciali komisija. Ji jau baigė savo darbą, nustačiusi, jog korupcijos futbolo teisėjų korpuse nėra. Dabar galutinį žodį dėl trenerio pasisakymų tars Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas, kurio posėdis vyks šį penktadienį.

Paklaustas, kokio sprendimo penktadienį tikisi, V. Lekevičius „Vakarų ekspresui” sakė: „Nežinau, koks sprendimas bus priimtas. Diskvalifikuos – ieškosiu kito trenerio. Nediskvalifikuos – toliau dirbsiu treneriu, nes samdyti didelio užmokesčio reikalaujantį strategą mūsų klubui yra prabanga.”

Sausio 26 dieną Klaipėdoje arba Palangoje „Atlantas” planuoja sužaisti pirmąsias kontrolines rungtynes. Atlantiečių varžovai bus Panevėžio „Ekrano” futbolininkai, kurie treniruotis pradėjo taip pat pirmadienį.

Prieš pirmąją treniruotę „Ekrano” prezidentas Aušrys Labinas žaidėjams pristatė naująjį vyriausiąjį trenerį Valdą Urboną.

Naujasis panevėžiečių strategas anksčiau kartu su Valdu Ivanausku yra treniravęs Vilniaus „Vėtrą” ir „FBK Kauno” futbolininkus. V. Urbonas yra žaidęs Lietuvos futbolo rinktinėje, Vengrijos ir Lietuvos klubuose.

V. Urbonui talkins Arvydas Skrupskis ir brazilas Leonardas Iparaguire.

Pirmoje „Ekrano” treniruotėje dalyvavo ir buvę ekraniečiai Aurimas Kučys, Mantas Savėnas ir Povilas Lukšys. Pastarieji du futbolininkai po savaitės išvyksta į Rusijos ir Ukrainos klubų peržiūras. Pasibaigus kontraktams „Ekraną” paliko ir ilgamečiai žaidėjai Mindaugas Gardzijauskas (keliasi į Marijampolės „Sūduvą”) bei Gediminas Paulauskas (jau rungtyniauja Turkijos „Ankaragucu” klube).

Daug permainų ir Vilniaus „Vėtros” klube. Prieš pasiruošimo sezonui pradžią su komanda atsisveikino dalį praėjusių metų klubui vadovavę treneriai Donatas Vencevičius, Vytautas Jančiauskas ir Gintaras Rimkus.

2007 metų sezoną „Vėtra” pradėjo su dideliais tikslais, gausybe legionierių, vadovaujama garsaus specialisto iš Rusijos Aleksandro Tarchanovo. Tačiau rungtyniavo nesėkmingai, o sezono pabaigoje pasklido kalbos ir apie klubą ištikusias finansines problemas dėl rėmėjų iš Rusijos nevykdomų finansinių įsipareigojimų.

34 metų buvęs Lietuvos rinktinės saugas D. Vencevičius „Vėtrai” vadovavo nuo praėjusių metų birželio ir su komanda pasiekė UEFA „Intertoto” taurės turnyro trečiąjį etapą bei LFF taurės pusfinalio varžybas. Tačiau A lygoje, nepaisant per 22 rungtynes iškovotų 42 taškų, užėmė penktą vietą.

„Vėtros” trenerių kėdės tuščios ilgai nebuvo. Praėjus vos parai nuo trenerių išėjimo šio sostinės klubo vyriausiuoju treneriu tapo Virginijus Liubšys. 49-erių metų futbolo specialistas pastaruoju metu „Ekrano” klube ėjo sporto direktoriaus pareigas.

V. Liubšio asistentai bus Albertas Klimavičius, ilgą laiką dirbęs „Ekrano” klube, ir Gediminas Paberžis, vadovavęs „Vėtros” aštuoniolikamečių vaikinų komandai.

Pirmoji „Vėtros” treniruotė, kuriai jau vadovaus V. Liubšys, vyks šiandien.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.