Pakistano prezidentas žada surasti ir nubausti Bhutto žudikus

Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) antradienį pažadėjo ištirti opozicijos lyderės Benazir Bhutto (Benazir Bhuto) žūtį ir nubausti jos žudikus.
Buvusi šalies ministrė pirmininkė ir Pakistano liaudies partijos vadovė, ketinusi dalyvauti sausį vyksiančiuose parlamento rinkimuose, per mitingą žuvo nuo mirtininko rankos Ravalpindžio mieste.

Praėjusią savaitę Pakistano prezidentas, atsižvelgdamas į atkaklius reikalavimus ištirti šią politinę žmogžudystę, paprašė Didžiosios Britanijos pagalbos. Penktadienį į Islamabadą atvyko britų policininkų grupė.

Antradienį susitikęs su Skotland Jardo darbuotojais, P.Musharrafas pareiškė, kad vyriausybė ketina „surasti įrodymų, atskleisti tiesą ir patraukti į teismą tuos, kurie atsakingi už šį niekšingą nusikaltimą”.

B.Bhutto nužudymu vyriausybė apkaltino islamistų grupuotę „al Qaeda”, bet ši teigia su tuo nesusijusi, todėl daugelis pakistaniečių mano, kad atsakomybė dėl politikės mirties tenka jos priešams, galimas dalykas, Pakistano saugumo pajėgoms.

Britų policija pranešė, jog išsamiai tiria opozicijos lyderės nužudymo, dėl kurio branduolinį ginklą turinčiam Pakistanui iškilo pilietinio karo grėsmė, detales.

Dėl politinės krizės, apėmusios šalį po B.Bhutto nužudymo, Rinkimų komisija nusprendė sausio 8 dieną turėjusius įvykti parlamento rinkimus nukelti į vasario 18-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.