Opozicija žada per teismą išsireikalauti, kad būtų antrasis rinkimų Gruzijoje ratas

Susivienijusios opozicijos kandidato į Gruzijos prezidentus Levano Gačečiladzės rinkimų štabo atstovai pareiškė, kad prezidento rinkimų rezultatai buvo suklastoti Centrinėje rinkimų komisijoje skaičiuojant balsalapius ir pažadėjo dėl to kreiptis į teismą.
„Mes palyginome duomenis, gautus iš rinkimų komisijų, su tais, kurie skelbiami CRK interneto tinklalapyje, ir jie smarkiai skiriasi”, – pirmadienį vakare spaudos konferencijoje sakė rinkimų štabo atstovė Tinatin Chidašeli.

Pasak jos, štabe buvo išnagrinėti tik keturių iš 76 rinkimų apylinkių pateikti duomenys ir jau nustatyta keliasdešimt faktų, kad rinkimų apylinkių duomenys nesutampa su CRK duomenimis.

„Mes pateikėme šiuos duomenis tarptautinėms organizacijoms, ir visi pažeidimai, nustatyti per rinkimus, bus užprotestuoti teisme”, – sakė T.Chidašeli.

Ji pažymėjo, kad „rinkimų antrasis ratas bus neišvengiamas, kai teismas priims sprendimus”.

Tuo tarpu Gruzijos CRK vadovas Levanas Tarchnišvilis anksčiau pažymėjo, kad visus duomenis apie rinkimus, kurie pasirodo CRK tinklalapyje, galima ištaisyti.

CRK atstovai parodė žurnalistams kažkokias baigiamųjų aktų kai kuriose apylinkėse kopijas, bet mes turime šių aktų originalus, kuriuos pasirašė opozicinių partijų atstovai tose pačiose apylinkėse, mes pasitikime būtent šiais dokumentais”, – pareiškė L.Tarchnišvilis.

Gruzijos CRK iki šiol suskaičiavo 95 proc. balsalapių ir, pagal turimus duomenis, pirmauja M.Saakašvilis, surinkęs 51,9 proc. balsų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.