Pilietininkai nekeičia pozicijos ir žada jungtis su valstiečiais liaudininkais, bet į rinkimus eis koalicijoje

Pilietininkai nekeičia pozicijos ir žada jungtis su valstiečiais liaudininkais, tačiau į rudenį vyksiančius rinkimus veikiausiai eis koaliciniu sąrašu, prie kurio dar prisijungs Lenkų rinkimų akcija.
„Pas mus sprendimas yra priimtas seniai – jisai nekeičiamas ir nekvestionuojamas. Mes einam į rinkimus koalicijoje su valstiečiais liaudininkais ir Lenkų rinkimų akcija. (…) Šiandieną buvo dar kartą patvirtinta, kad jungimąsi reikia vesti toliau derybas, o artimiausius rinkimus mes greičiausiai eisime koaliciniu sąrašu”, – šeštadienį po partijos tarybos posėdžio BNS sakė pilietininkų pirmininko pavaduotojas Andrius Baranauskas.

Pasak jo, dėl partijų jungimosi yra sudarytos derybinės grupės, procesas yra sklandus, jį temdo tik dalies Kazimiros Prunskienės vadovaujamų valstiečių liaudininkų nepritarimas jungtuvėms.

Kaip žinoma, politinių jėgų jungimuisi nepritaria Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkės pavaduotojas Ramūnas Karbauskis. Jis ne kartą yra išreiškęs abejones, kad partijoms susijungus nežinia kokie žmonės papildys valstiečių liaudininkų gretas.

Rugpjūčio pradžioje Seimo pirmininko Viktoro Muntiano vadovaujami pilietininkai pranešė norintys bendradarbiauti su Valstiečių liaudininkų sąjunga. Buvo kalbama ir apie Nepriklausomybės akto signataro Romualdo Ozolo vadovautos Centro partijos „pokalbius” apie bendradarbiavimą su valstiečiais liaudininkais, bet vėliau šie mėginimai „kalbėtis” nutrūko.

Valstiečiai liaudininkai pernai lapkritį taryboje taip pat yra pritarę jungimuisi su pilietininkais.

Pilietinės demokratijos partiją daugiau kaip prieš metus įkūrė nuo Darbo partijos atskilę politikai. Partija teigia vienijanti daugiau nei 2,5 tūkst. narių.

Parlamente pilietininkai turi 8 narius, tačiau Seimo pirmininkas V?Muntianas Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijai nepriklauso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.