Rusijos bendrovė „Gazprom” nusitaikė į Nigerijos dujų išteklius

Rusijos dujų eksporto monopolininkė bendrovė „Gazprom” derasi su Nigerija dėl priėjimo prie didžiulių šios šalies gamtinių dujų išteklių, šeštadienį pranešė dienraštis „The Financial Times”.
Rusijos kompanija pasiūlė investuoti į energijos infrastruktūrą mainais į galimybę naudotis didžiausiomis pasaulyje dujų atsargomis, teigiama pranešime.

„Gazprom” vadovai gruodžio viduryje lankėsi šalies sostinėje Abudžoje ir pateikė seriją pasiūlymų, kaip pertvarkyti dujų sektorių, rašo laikraštis, remdamasis aukšto Nigerijos naftos pramonės pareigūno žodžiais.

„Gazprom” pasiūlymai yra protu neaprėpiami, – teigė dienraštyje cituojamas pareigūnas. – Jie nusiteikę ryžtingai ir tvirtina, kad pastaruosius 50 metų Vakarai mumis naudojosi, o jie siūlo geresnį susitarimą”.

„Jie pasirengę nurungti Kiniją, Indiją ir Ameriką”, – pridūrė neįvardytas pareigūnas.

Anot jo, „Gazprom” varžosi su tarptautiniais bankais, siekdama perimti vyriausybės akcijų dalį Vakarų naftos bendrovėse, pranešė „The Financial Times”.

Laikraštis rašo, kad „Gazprom” atstovas Ilja Kočevrinas patvirtino, jog vyksta derybos.

„Mes priėmėme sprendimą eiti į pasaulinę rinką įsigyjant turto bei vystant strategiją už Rusijos ribų. Afrika yra vienas iš mūsų prioritetų”, – jį citavo dienraštis.

Nigerija yra aštuntoji pagal dydį pasaulyje žaliavinės naftos eksportuotoja, tačiau, nors šalies dujų rezervai yra septinti pagal dydį pasaulyje, joje nėra gerai išvystytos dujų pramonės.

Kasdien Nigerijoje naftos gavybos proceso metu sudeginama apie 71 mln. kubinių metrų dujų, nes šalyje nėra tinkamo dujų panaudojimo infrastruktūros.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.