Latvija leido juodajame Šengeno sąraše esančiam Rusijos diplomatui pasilikti

Latvijos užsienio reikalų ministerija nutarė leisti Rusijos diplomatui, kuriam draudžiama vykti į Šengeno zonos šalis, pasilikti Latvijoje.
Latvijos URM valstybės sekretorius Normanas Penkė penktadienį žurnalistams teigė, kad draudimas vykti į Šengeno erdvės šalis automatiškai nereiškia, jog Rusijos diplomatas turi būti išsiųstas iš Latvijos.

Rusijos diplomatui Latvijos viza buvo suteikta 2005 metais, kai šalis dar nebuvo įstojusi į Šengeno erdvę, sakė N.Penkė.

„Prisijungimas prie Šengeno erdvės nereiškia, kad Šengeno erdvėje egzistuojanti informacija automatiškai pritaikoma ir naujosioms narėms”, – tvirtino N.Penkė.

Pasak jo, Latvijos saugumo tarnybos neturi informacijos, jog Rusijos diplomatas gali būti susijęs su veikla, nesuderinama su jo statusu.

„Mūsų saugumo institucijos neturi nė vieno fakto, jog jis kelia grėsmę Latvijai ar yra pažeidęs Vienos konvenciją. Užsienio reikalų ministerija neturi tokios informacijos”, – teigė N.Penkė, pridurdamas, kad kitos Šengeno erdvei priklausančios valstybės buvo informuotos apie susidariusią situaciją.

Remdamasis oficialiais Latvijos URM šaltiniais, dienraštis „Diena” ketvirtadienį pranešė, kad iš šalies nebuvo išsiųstas į juodąjį Šengeno sąrašą įtrauktas Rusijos ambasados Latvijoje pareigūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.