Seimui pateikti slapti dokumentai apie derybas su „NDX energija”

Ūkio ministerija penktadienį išsiuntė Seimui paketą dokumentų apie valstybės ir vadinamojo VP dešimtuko kontroliuojamos bendrovės „NDX energija” derybas dėl nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT” sukūrimo.
Ūkio ministro patarėjas Ričardas Slapšys BNS pranešė, kad parlamentarams pateikti visų Vyto Navicko vadovaujamos darbo grupės posėdžių išsamūs protokolai, kuriuose esama ir konfidencialios informacijos apie tris projekte dalyvausiančias energetikos įmones.

Pasak spaudos, tikimasi, kad ši informacija, kurios dalis yra riboto naudojimo, padės Seimo nariams apsispręsti, kaip balsuoti, svarstant derybų rezultatus.

Sausio 11 dieną vyksiančiame Seimo posėdyje Vyriausybė turėtų pateikti Atominės elektrinės įstatymo pakeitimo ir nutarimo dėl derybų įvertinimo projektus. Mažumos Vyriausybė siūlo šiuos klausimus nagrinėti ypatingos skubos tvarka ir priimti juos ne vėliau kaip sausio 15-ąją.

Paskutinę 2007-ųjų darbo dieną Vyriausybė pateikė Seimui ne tik Atominės elektrinės įstatymo pataisas, bet ir būsimojo nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo” LT” steigimo ir Akcininkų sutarčių bei „Leo LT” įstatų projektus.

V.Navickas tikisi, kad projektams Seimo pritars. Tačiau jis tvirtino esąs pasirengęs ir tam, kad Seimas gali nepatvirtinti derybų rezultatų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

2 atsiliepimai į "Seimui pateikti slapti dokumentai apie derybas su „NDX energija”"

  1. jo

    Labai jau itartinai ir primygtinai tas Navickas stengiasi prastumti si reikala. Kad turesim antra Viljamsa tai aisku, bet idomu ka veikia antikorupcines komisijos.Juk VST JAU VEL BUS ,,Liaudies”, VP vel susislave nuo perkainuoto visu musu turto milijardus, ir jie tikrai nestatys jokio objekto, o pardave savo valdomas akcijas dar padidins savo kiseniu turini. O mes visi suprantam, kad eilini karta esam apvagiami ir tai leidziam visokiems Navickams ir Kirkilams. VP arba Leo kaip verslininkai protingai naudojasi nuperkamais ,,politikais”

  2. juozasp

    Aukščiausiu valstybiniu lygiu buvo pareikšta,kad derybos bus skaidrios, visuomenė bus informuojama apie jų eigą ….ir prašau…..slapti protokolai . Nuo ko slepiama? Buvo slaptos derybos parduodant „Mažeikių naftą”,Alytaus „Alytą”,”Lietuvos dujas” , ir kt. ,o pasikeitus valdančiai daugumai prašoma Konstitucinio Teismo išnagrinėti ar tai buvo skaidrus sandėris ,ar nebuvo pažeista Lietuvos Konstitucija. …. „gerbiamas” elite laikas butų baigti mulkinti Lietuvos žmones.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.