„Žalgiris” nugalėjo „Montepaschi” krepšininkus

Kauno „Žalgirio” krepšininkai pergalingai pradėjo naujuosius Eurolygos metus. Kauniečiai rezultatu 75:69 (18:11, 21:22, 16:21, 20:15) įveikė be dviejų traumuotų lietuvių rungtyniavusius Sienos „Montepaschi” krepšininkus.

Nuo pat susitikimo pradžios vyravo lėtas, gynybinis krepšinis. Po T.Resso dėjimo italai padidino persvarą iki 3 taškų (5:2), bet kauniečiai išlygino rezultatą, o laimėję atkarpą 11:0 kauniečiai turėjo 9 taškų pranašumą (18:9). Vis dėlto kėlinuko pabaigoje svečiai įmetė dvitaškį ir sušvelnino atsilikimą iki 7 taškų – 18:11.

Antrajame kėlinuke kauniečiams buvo pavykę padidinti skirtumą iki dviženklio – E.Žukauskas pataikė abu baudos metimus ir „Žalgiris” pirmavo 30:17. Tačiau šeimininkai šiek tiek atsipalaidavo, o svečiai ėmė mažinti atsilikimą. Du taškus su pražanga pelnė Mdp naujokas, pakeitęs K.Lavrinovičių H.Romero, dvitaškį su pražanga pelnė B.Eze, o trečią tritaškį antrajame kėlinuke įmetęs V.Ilievski sumažino italų deficitą iki 6 taškų (28:34). Svečiai buvo sumažinę atsilikimą ir iki 3 taškų, bet žalgiriečiai sėkmingiau sužaidė ketvirčio pabaigą ir ilsėtis išėjo pirmaudami 39:33.

Trečiąjį kėlinuką „Žalgirio” žaidimas pasižymėjo klaidomis, o tuo sėkmingai pasinaudoję „Montepaschi” krepšininkai po Sh.Stonerooko perimto kamuolio ir dėjimo išlygino rezultatą – 43:43. Netrukus svečiai išsiveržė į priekį, o likusį kėlinuko laiką vyravo apylygus žaidimas. Po trijų kėlinukų „Žalgiris” turėjo minimalų pranašumą – 55:54.

Paskutiniame kėlinuke ir toliau taiklius tritaškius leido T.McIntyre’as, po kurio metimų persvara sugrįžo „Montepaschi” komandai, o kelis sykius skirtumas tarp komandų sumažėjo iki 2 taškų (60:62, 63:65). Į amerikiečio tritaškiu taikliu tolimu metimu atsakė M.Popovičius, o likus žaisti maždaug 4 minutes italų suoliukas nubaustas technine pražanga, o kauniečiai išlaikė 5 taškų persvarą (70:65). Likus žaisti dvi minutes M.Popovičius pataikė tritaškį ir padidino „Žalgirio” persvarą iki 6 taškų (73:67), o kauniečiai laimėjo susitikimą 75:69.

„Žalgiris”: M.Popovičius 15 (5 atk.kam., 7 išpr.praž.), P.Jankūnas 13 (6 atk.kam.), G.Jurakas ir E.Žukauskas (8 atk.kam.) – po 10, M.Brownas ir D.Collinsas (6 rez.perd.) – po 9, J.Mačiulis 7.

„Montepaschi”: T.McIntyre’as 19, V.Ilievski 11, B.Eze 8 (11 atk.kam.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.