“Lietuvos rytas” sutriuškino Prancūzijos ekipą

Vilniuje baigėsi pirmosios šių metų Eurolygos rungtynės vietos „Lietuvos ryto” ekipai, kuri namuose negailestingas sutriuškino dar pergalės skonio nepatyrusią Le Mano „Sarthe Basket” komandą rezultatu 85:50 (23:10, 25:16, 24:9, 13:15).

Rungtynės prasidėjo netaikliais metimais bei padrikomis atakomis. Abiejų komandų žaidėjai atrodė apsnūdę, daug klydo elementariose situacijose. Kėlinukui įpusėjus varžovų žaidėjas nesugebėjo nedengiamas įdėti kamuolio į krepšį, o kitoje atakoje Chuckas Eidsonas pataikė iš toli – 10:6. Po šio metimo vilniečiai tarsi atsigavo – Ch.Eidsonas pataikė dar kartą, Matthew Nielsenas įspūdingai įkrovė kamuolį į krepšį, o Marijonas Petravičius pridėjo lengvą dvitaškį – 17:7, o ketvirtį šeimininkai laimėjo 23:10.

Antrąjį kėlinuką „Lietuvos rytas” pradėjo keliais sėkmingai metimais, o svečiai niekaip negalėjo pelnyti taškų. Nepaisant elementarių vilniečių klaidų, skirtumas didėjo ir ketvirčiui įpusėjus rungtynes jau galima buvo baigti – 33:14. Per likusį laiką svečiai ėmė rodyti gyvybės ženklus, tačiau skirtumas augo ir toliau – 48:26 po dviejų ketvirčių.

Trečią kėlinuką svečiai pradėjo dviem sėkmingomis atakomis, o vėliau vėl ilgam nustojo rungtyniauti. Po Ch.Eidsono ir Martyno Gecevičiaus metimų rezultatas jau buvo 63:34. Ketvirčio pabaigoje aikštelėje jau pasirodė ir Michailas Anisimovas, o vilniečiai netrukus jau pirmavo daugiau nei dvigubai 70:34, o ketvirtį laimėjo 72:35.

Ketvirtame kėlinuke „Lietuvos rytas” leido varžovams priartėti ir laimėjo rungtynes rezultatu 85:50.

„Lietuvos rytas”: M.Nielsenas 20, M.Petravičius 14 (7 atk.kam.), M.Lukauskis ir Ch.Eidsonas (5 rez.perd., 4 per.kam.) – po 11, J.P.Batista 9, H.Price’as (5 rez.perd.) ir M.Gecevičius – po 6, A.Jomantas 4 (7 atk.kam.), M.Anisimovas ir K.Bajramovičius – po 2.

„Sarthe Basket”: R.Limonadas 11 (4 rez.perd.), Ph.Ricci 10 (6 atk.kam., 5 kld.), L.Bogdanovičius 9, S.Clansy 7.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.