Susisiekimo ministras eismo saugumą siūlo didinti šviesą atspindinčiais prekių maišeliais

Pakilę į kovą prieš „karą keliuose”, Lietuvos politikai atranda vis naujų būdų, kurie, jų nuomone, galėtų padidinti saugumą šalies keliuose.
Naujausią „ginklą” pasiūlė susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius, kurio nuomone, saugumą Lietuvos keliuose galėtų padidinti prekybos tinklai, jei jie savo prekių maišelius dažytų šviesą atspindinčiais dažais.

„Noriu pateikti naują pasiūlymą gausiai naudojamus prekių maišelius paversti efektyvia saugaus eismo dalyvio priemone. Tam tereikėtų juos paženklinti šviesą atspindinčiomis detalėmis ir užrašais, kad prekių maišeliai būtų ir kaip atšvaitai”, – kreipimesi į didžiųjų prekybos tinklų vadovus rašo A.Butkevičius.

Ketvirtadienį po Susisiekimo ministerijoje vykusio Saugaus eismo komisijos posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje ministras sakė šią idėją pirma pateikiantis visuomenei ir verslininkų reakcijos į šią iniciatyvą kol kas nežinantis.

Spaudos konferencijoje taip pat pristatyti pagerėję žuvusių keliuose statistikos rodikliai.

„Turime pripažinti, kad 2007 metais vis dėl to pavyko stabilizuoti arba sumažinti, žuvusiųjų skaičių: jeigu 2006 metais eismo įvykių metu žuvo 760 eismo dalyvių, tai 2007 žuvusiųjų skaičius buvo 739”, – dėstė A.Butkevičius.

Jo teigimu prie situacijos gerėjimo prisidėjo daugelis priemonių, pirmiausia, didėjantis dėmesys šiai problemai ir pilietinis aktyvumas.

„Kiek teko bendrauti su policijos darbuotojais, jie sako, kad gauna ir žinutes apie eismo taisyklių pažeidėjus, atsiunčia net ir fotografijas telefonu”, – pastebėjo ministras.

Jo teigimu, situaciją turėtų pagerinti ir nauji įstatymai, numatantys griežtesnes sankcijas pažeidėjams.

Nuo sausio pirmosios įsigaliojo įstatymų pakeitimai, numatantys didesnes baudas už vairavimą išgėrus. Be to, nepatyrusiems vairuotojams nuo šiol numatyta administracinė atsakomybė už vairavimą neblaiviems, jei organizme bus bent 0,2 promilės alkoholio.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojusiose Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisose asmenims, kurių vairavimo stažas yra iki dvejų metų, numatyta 800 – 1000 litų bauda už vairavimą esant nedideliam girtumo laipsniui – nuo 0,2 iki 0,4 promilės alkoholio.

Iki šiol visi vairuotojai būdavo baudžiami nepaisant vairavimo stažo ir tik tada, jei jų organizme randama daugiau nei 0,4 promilės.

Nustačius vidutinį (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkų (nuo 2,51 promilės) girtumo laipsnį, arba vairuotojui vengiant neblaivumo patikrinimo, baudos išauga iki trijų tūkstančių litų.

Tokiems asmenims taip pat gali būti atimta teisė vairuoti iki trejų metų arba skirtas administracinis areštas nuo 10 iki 30 dienų.

Taip pat sugriežtintos baudos už pavojingą ar chuliganišką vairavimą. Už tai dabar gresia bauda nuo 400 iki 800 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki pusės metų.

Priimtose pataisose taip pat įtvirtinta nauja atsakomybės rūšis už nedidelį greičio viršijimą. Jei vairuotojas važiuos iki 10 kilometrų per valandą greičiau nei leidžiama, jis bus įspėtas. Iki šiol už šį pažeidimą buvo numatyta 20-30 litų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.