Po Bhutto žūties Pakistano miestuose gyvenimas sustingo

Dešimtims milijonų pakistaniečių kasdienis gyvenimas šeštadienį sustojo. Gedint žuvusios opozicijos lyderės Benazir Bhutto (Benazir Bhutto) didieji miestai buvo faktiškai uždaryti .
Antrą oficialaus gedulo dieną žmonės negali nusipirkti degalų ar maisto, nes visos parduotuvės, degalinės, bankai bei biurai uždaryti.

Pagrindinių šalies miestų – Karačio, Islamabado, Ravalpindžio, Lahoro ir Pešavaro – gatvės tuščios. Daug kur po B.Bhutto žūties kilo riaušės, nusinešusios daugiau nei 30 žmonių gyvybių.

Pietiniame Larkanos mieste, kuris buvo B.Bhutto tvirtovė, degančių automobilių apšviestomis gatvėmis siautėjo premjerės šalininkai, skanduodami šūkius prieš prezidentą Pervezą Musharrafą (Pervezą Mušarafą).

Įtampa tvyrojo ir didžiausiame 160 mln. gyventojų turinčio Pakistano mieste, ekonomikos centre Karačyje, kurio gatvėmis patruliavo kariuomenė ir sukarintos pajėgos.

Nedaugelis drįso išeiti į gatves, o didžiausias privatus labdaros fondas „Edhi Foundation” pranešė, jog jam priklausantys greitosios pagalbos automobiliai buvo nuniokoti vandalų.

„Jie sunaikino mūsų automobilius, – skundėsi fondo pareigūnas Karačyje. – Mes nebeturime degalų”.

Dėl degalų trūkumo, riaušių ir oficialaus gedulo, kuris baigsis sekmadienio naktį, žmonės negali arba nenori eiti iš namų.

Autobusai nekursuoja, dirba tik nedaugelis taksi vairuotojų, o gatvėse pilna stovinčių automobilių, kuriuose baigėsi degalai, pranešė AFP korespondentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.