Porinkiminė libdemų ir darbiečių sąjunga būtų peilis Lietuvos ekonomikai, perspėja „Fitch Ratings”

Galima nušalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujamos liberaldemokratų partijos sąjunga su finansinėmis machinacijomis įtariamo Viktoro Uspaskicho darbiečiais po rudenį vyksiančių parlamento rinkimų Lietuvai grėstų fiskaliniu disbalansu, perspėja tarptautinė reitingų agentūra „Fitch Ratings”.
„Fitch” mano, kad Vyriausybė, sudaryta iš Darbo partijos bei liberalų demokratų, padidintų tikimybę, jog būtų nesilaikoma fiskalinės drausmės. „Tačiau šiuo metu nematyti sutarimo tarp politinių partijų neleisti šioms jėgoms formuoti Vyriausybės”, – rašoma ataskaitoje.

Pasak agentūros, darbiečiai, lyderiu vėl išsirinkę Rusijoje kurį laiką nuo Lietuvos teisėsaugos besislapsčiusį V.Uspaskichą, turi realių šansų iškovoti vienas geriausių pozicijų per kitų metų spalį vyksiančius Seimo rinkimus. Liberaldemokratų galimybės taip pat vertinamos kaip gana geros, nes ši partija palyginus neblogai pasirodė per šių metų vasarį rengtus savivaldybių tarybų rinkimus – tuomet libdemai iškovojo beveik 13 proc. rinkėjų balsų visoje Lietuvoje.

Tuo tarpu iki rinkimų, kaip prognozuoja „Fitch Ratings”, išsilaikys socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujamas koalicinė mažumos Vyriausybė, nes nei patys socialdemokratai, nei viena didžiausių opozicinių jėgų – konservatoriai – neturėtų realios naudos iš pirmalaikių rinkimų.

Po parlamento rinkimų, pasak agentūros, tikėtina, kad susiformuos nauja, bet taip pat socialdemokratų vadovaujama Vyriausybė, tik V.Uspaskicho grįžimas iš Rusijos esą galėtų pakoreguoti tokias prognozes.

Jeigu socialdemokratams pavyktų savo rankose išlaikyti ministrų kabineto kontrolę ir po rinkimų, o G.Kirkilas nugalėtų 2009 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose, tuomet, agentūros vertinimu, kiltų grėsmė, kad bus pažeista demokratinėms valstybėms būdinga „stabdžių ir atsvarų” sistema, kuri užtikrina, jog viena valdžia kontroliuoja kitos veiksmus.

„Fitch Ratings” yra nevyriausybinė tarptautinė agentūra, kuri, atsižvelgdama į ekonominius šalies rodiklius bei politinę situaciją, vertina valstybių išsivystymo lygį ir jų ekonomines perspektyvas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

3 atsiliepimai į "Porinkiminė libdemų ir darbiečių sąjunga būtų peilis Lietuvos ekonomikai, perspėja „Fitch Ratings”"

  1. Vyt.Ka

    To ir siekiama, norima. Užprogramuota uspaskinio ir paksinio genuose.

  2. bardas ugniokas

    geriau tinka tautiniai vagys, ir ne duokDie maskoliu

  3. Vytautas

    Dabartine socdemu ir konservatoriu elgsena ir kloja kelia Paksui ir darbieciams ateiti i valdzia.Socdemus galiu suprasti,nes tai ju eletorato dalis,kuri anksciau ar veliau isilies i ju gretas,kaip kad ir dabar vyksta.Taciau niekaip nesuprantu TS,kuri savo dviprasmisku elgiasiu,taip pat augina raumenis ir soclibams ir darbieciams,o kartu ir socdemams. Jau beveik metus trunkantis noras sedeti ant dvieju kedziu ir dar su viltim,kad gal kitame Seime vel kazka panasaus i 2K gali pasisekti sulipdyti,zlugdo rinkeju pasitikejima sia politine jega,o kartu ir dezorganizuoja pacios partijos elektorata ir narius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.