Vidutinių įmonių investiciniams projektams kredituoti – 20 mln. eurų

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas skirs 20 mln. eurų vidutinių įmonių investiciniams projektams kredituoti. Galimybę suteikti ilgalaikius kreditus palankiomis sąlygomis bankui sudarė bendradarbiavimas su Europos investiciniu banku.

„Vidutinis verslas yra vienas svarbiausių šalies ekonomikos ramsčių ir prioritetinis valstybės politikos tikslas. Galimybė gauti ilgalaikį kreditą palankiomis sąlygomis padės verslininkams sparčiau plėsti ir tobulinti savo verslą, investicijomis stiprinti savo konkurencinį pranašumą ir prisidėti prie visos šalies gerovės kūrimo”, – sako SEB Vilniaus banko prezidento pirmasis pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Raimondas Kvedaras.

Europos investicinis bankas kreditą Lietuvai vidutinio dydžio įmonių investiciniams projektams kredituoti suteikė pirmą kartą.

SEB Vilniaus bankas galimybę palankiomis sąlygomis finansuoti vidutinių įmonių investicinius projektus suteikia ne pirmą kartą – bendradarbiaujant su Vokietijos KfW banku mažoms ir vidutinėms įmonėms pagal Smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimo programą, kurią remia Europos Sąjunga, kredituoti jau skirta 20 mln. litų.

Europos Sąjungos ilgalaikio investavimo institucija Europos investicinis bankas finansuoja ekonomiškai perspektyvius projektus, susijusius su integracija, subalansuota plėtra ir ekonominiu bei socialiniu bendrumu. Šiuo projektu pabrėžiama vidutinio dydžio bendrovių regionų ekonomikos plėtrai ir darbo vietų išsaugojimo svarba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.