Parlamentarai nusiteikę keisti alkoholio reklamos per televiziją tvarką

Per televiziją transliuojamų sporto varžybų metu ant sportininkų aprangos ar reklaminių stendų būsianti informacija apie alkoholio gamintojus ir stipriuosius gėrimus jau sausį gali būti pripažinta ne alkoholio reklama.

Prieš alkoholio reklamos liberalizavimą aršiausiai nusiteikęs Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas siūlo ypatingos skubos tvarka Seime išspręsti šį klausimą.

„Prašysiu Seimo pirmininko siūlyti Seimui pratęstoje rudens sesijoje sausio mėnesį ypatingos skubos tvarka svarstyti pataisas, numatysiančias, kad alkoholio gamintojų ar gėrimų prekiniai ženklai ar logotipai, matomi sportinių varžybų metu, nebūtų laikomi reklama”, – Seime surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Matulas.

Jis aiškino, kad Alkoholio kontrolės įstatymas nedraudžia per rodomas sporto varžybas žiūrovams pamatyti alkoholio reklamos fragmentus.

„Šiuo metu Alkoholio kontrolės įstatyme aiškiai pasakyta: masiniuose renginiuose, išskyrus vaikams ir paaugliams skirtus renginius, gali būti pateikiama renginį remiančios ir alkoholinius gėrimus galinančios įmonės pavadinimas arba prekės ženklas. (…) Nedraudžiama netiesioginė reklama. Tai yra jeigu bus iš tų renginių transliuojamos laidos ir bus matomi logotipai ant marškinėlių arba stenduose, tie dalykai nėra šiuo metu uždrausti,” – kalbėjo A.Matulas.

Alkoholio reklamos per televiziją reikalavimus švelninančias pataisas jau yra pateikusi Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Seimo posėdžių sekretoriate B.Vėsaitė yra užregistravo pataisą, kuria siūloma leisti televizijų sporto varžybų transliacijų ir retransliacijų metu nuo 6 val. iki 23 val. rodyti tik natūralios fermentacijos nestipresnių kaip 15 proc. alkoholinių gėrimų, reklamą.

Jeigu Seimas šią pataisą priims, informacija apie silpną alkoholį, kuri bus pateikiama per sporto varžybas ant aikšteles juosiančių užtvarų, sportininkų marškinėlių ar pan. ir rodoma per televiziją, nebūtų laikoma alkoholio reklama.

Nuo sausio 1-sios alkoholio reklamą bus draudžiama transliuoti per radiją ir televiziją nuo 6 val. iki 23 valandos, o dauguma sporto varžybų yra transliuojamos kaip tik tuo metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Parlamentarai nusiteikę keisti alkoholio reklamos per televiziją tvarką"

  1. Tiesiog moteris

    Tiesiog Hamletiska situacija -kas svarbiau Lietuvai -gelbeti jaunaja karta nuo alkoholizmo pavojaus ar paaukoti ja vardan tiesioginio krepsinio varzybu transliaciju?
    Gal vertetu seimo nariams visuose dienrasciuose paskelbti Lietuvos girtuokliavimo statistika -kiek per metus isgerta kokiu gerimu, kiek ju tenka vienam pilieciui ir pan.
    Del Vesaites pataisu -atrodo, naturalios fermentacijos gerimai siekia tik 11 laipsniu, o ne 15…
    bet kokiu atveju GAILA man musu visu vaiku, kuriu ateitis maziau jaudina zmones, nei krepsinio varzybu transliacijos…SAVIZUDZIU TAUTA visom prasmem 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.