Eismo saugumu pareigūnai rūpinsis ir švenčių dienomis

Kadangi ne visi eismo dalyviai yra drausmingi, dažnai pamiršta apie savo ir kitų saugumą kelyje, Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos pareigūnai šventinėmis dienomis vykdys policines prevencines priemones kai kuriose apskrityse.
Jų metu bus stebimi visi eismo dalyviai – ypač vairuotojai ir pėstieji, pranešė Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba.

Per savaitę (gruodžio 14-20 dienomis) policijos pareigūnai išaiškino 4 tūkst. 160 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Daugiausia nustatyta greičio viršijimo atvejų – 776, taip pat sulaikyti 165 neblaivūs vairuotojai.

Kiti eismo dalyviai taip pat buvo nedrausmingi – nustatyti 143 pėsčiųjų, dviratininkų ir vadeliotojų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Pirminiais duomenimis, per savaitę (gruodžio 14-20 d.) eismo įvykiuose žuvo 16, sužeisti 142 žmonės. Tarp žuvusiųjų, taip pat ir sužeistųjų, pastaruoju metu daugiausia pėstieji.

Dauguma eismo įvykių, į kuriuos patenka pėstieji, įvyksta tamsiu paros metu, esant blogam matomumui.

Pareigūnai pastebi, kad eidami neapšviestais keliais, pėstieji ne tik neturi prie drabužių prisisegę atšvaito, tačiau nesineša ir kito šviesą atspindinčio daikto, be to, dažniausiai būna apsirengę tamsios spalvos drabužiais. Transporto priemonių vairuotojams tokius pėsčiuosius pastebėti iš anksto itin sunku.

Penktadienį policijos pareigūnai vyko į 32 eismo įvykius, kuriuose nukentėjo žmonės.

Per vieną dieną žuvo 7 žmonės: 4 pėstieji, 2 keleiviai ir 1 vairuotojas.

Dar 34 žmonės buvo sužeisti, tarp jų – 6 nepilnamečiai (3 pėstieji ir 3 keleiviai).

Tarp sužeistųjų – 15 pėsčiųjų. 9 iš jų į įvykius pateko tamsiu paros metu.

Praėjusiais metais per tris šventines paras (gruodžio 24-26 dienomis) eismo įvykiuose žuvo 6 žmonės, dar 62 buvo sužeisti.

„Atkreipdami visų dėmesį į tai, prašome gražiausios metų šventės – Šv.Kalėdų – proga nepamiršti svarbiausio dalyko – savo ir kitų saugumo, ypač, kai išsiruošiame į kelią. Būkime protingi ir bent truputėlį pasistenkime, kad šventinės nuotaikos neaptemdytų liūdesys ir skausmas”, – ragina pareigūnai.

Lietuvoje keturios artimiausios keturios dienos – sekmadienis, pirmadienis, antradienis ir trečiadienis yra nedarbo dienos. Dauguma Lietuvos gyventojų vyks į keliones ir krikščioniškos šventės proga lankys ir sveikins artimuosius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.