Svarbiausios 2007 metų nusikaltimų istorijos

2007 metais daugiausia dėmesio sulaukusių nusikaltimų sąrašas:
– Spalio 29 dieną Maskvos teismas kalėti iki gyvos galvos nuteisė „šachmatų lentos žudiką” Aleksandrą Pičuškiną, kuris su pasididžiavimu prisipažino nužudęs 48 žmones. Po 10 savaičių trukusių šiurpių liudijimų jis buvo pripažintas kaltu dėl 48 žmogžudysčių ir trijų mėginimų nužudyti. Kiek anksčiau A.Pičuškinas sakė siekęs nužudyti 64 žmones – už kiekvieną šachmatų lentos kvadratą.

– Balandžio 16 dieną psichinių problemų turėjęs Pietų Korėjos studentas Seung-Hui Cho (Seunghujus Čo) Virdžinijos technikos universitete nušovė 32 studentus ir darbuotojus. Tai daugiausia aukų nusinešusios žudynės mokslo įstaigoje per visą JAV istoriją. Tyrimas parodė, kad lėta pareigūnų reakcija po pirmų dviejų žmonių nužudymo kainavo likusių aukų gyvybes. Žudynių pabaigoje žudikas vieną iš dviejų turėtų šautuvų nukreipė į save.

– Tęsėsi buvusio Rusijos agento Aleksandro Litvinenkos, kuris 2006 metų lapkritį Londone buvo nunuodytas radioaktyviomis medžiagomis, nužudymo tyrimas. Buvęs šnipas ir Vladimiro Putino režimo kritikas, kuris buvo gavęs Didžiosios Britanijos pilietybę, savo priešmirtiniame laiške dėl apnuodijimo apkaltino Rusijos lyderį. Kremlius šį kaltinimą neigia. Maskva atsisakė išduoti Britanijai pagrindinį šios bylos įtariamąjį – verslininku tapusį buvusį agentą Andrejų Lugovojų. Gruodį A.Lugovojus buvo išrinktas į Rusijos parlamentą ir turės teisinę neliečiamybę.

– Gegužės 3 dieną Portugalijos Praja da Luso kurorte iš viešbučio dingo britų mergaitė Madeleine McCann (Madlein Makan). Trejų metukų mergaitė dingo tuo metu, kai jos tėvai, vėliau pradėję kampaniją „Raskite Maddie”, netoliese esančiame restorane vakarieniavo su draugais. Rugsėjį jos tėvai buvo paskelbti šios bylos įtariamaisiais, bet kaltinimai jiems nebuvo pateikti. Tėvai atkakliai neigia prisidėję prie šio nusikaltimo ir tvirtina, kad Madeleine buvo pagrobta.

– Balandį Kinijoje mirti nuteisti du banko darbuotojai, pavogę 51 mln. juanių ir juos išleidę loterijos bilietams. 34 metų Ren Xiaofengas (Ren Siaofengas) ir 37 metų Ma Xiangjingas (Ma Siangdzingas) Hebėjaus provincijos Handano mieste dirbo Kinijos žemės ūkio banko saugykloje. Jie tikėjosi, kad už pagrobtus milijonus prisipirkę loterijos bilietų laimės pakankamai pinigų, kad grąžintų pavogtus pinigus ir palikę mažai apmokamą darbą gyventų prabangų gyvenimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.