Dėl Gibsono arešto trims pareigūnams pareikštos drausminės nuobaudos

Trims policijos departamento pareigūnams, tarp kurių buvo du prižiūrėtojai, skirtos drausminės nuobaudos už veiksmus praėjusiais metais areštuojant aktorių ir režisierių Melą Gibsoną, penktadienį pranešė civilinės priežiūros taryba.
Po to, kai bylą, kuri išgarsėjo dėl M.Gibsono antisemitinių pastabų, ištyrė nepriklausomi ekspertai, paaiškėjo, jog Los Andželo apygardos Policijos departamento darbuotojų veiksmai pažeidė veiklos politiką.

Išvadose teigiama, jog M.Gibsonui buvo leista palikti šerifo būstinę Malibu be delno įspaudų ar pasižadėjimo pasirodyti teisme, o seržantas M.Gibsoną pavežė į miestą atsiimti automobilio ir to neatskleidė vyresnybei.

Nors departamento policijai už tokius veiksmus bus paskirtos palyginti menkos nuobaudos, šie veiksmai „sukuria lengvatų teikimo atmosferą”, sakė Nepriklausomų tyrimų biurui vadovaujantis Michaelas Gennaco (Maiklas Dženakas).

Pasak jo, du seržantai gavo oficialius papeikimus, o departamento kalėjimo sargas dvi dienas buvo nušalintas nuo pareigų nemokant atlyginimo.

„Visuomenė tikisi, kad prieš įstatymą visi lygūs, o įtarimai, jog taip nėra, kelia problemų”, – sakė jis.

Pagirdamas departamentą, M.Gennaco teigė, jog M.Gibsono areštas bei apklausa iš esmės buvo atlikti profesionaliai.

„Prieš trisdešimt metų sulaikyta ar sustabdyta garsenybė būtų parvežta namo ir jai kaltinimai nebūtų pareikšti, – sakė jis naujienų agentūrai „Reuters”. – Taigi, mano nuomone, įstatymų vykdymas itin pažengė į priekį”.

Išvadose buvo mažiau prieštaraujama M.Gibsono bylos eigos viešinimui po jo arešto 2006 metų liepą.

Departamento atstovas spaudai Steve’as Whitmore’as (Stivas Vitmoras) iš pradžių pabrėžė, jog M.Gibsonas buvo sulaikytas „be incidentų”.

Tačiau policijos ataskaitą gavusi interneto svetainė TMZ.com atskleidė, jog M. Gibsonas buvo agresyvus, bandė pabėgti ir žydus apkaltino „dėl visų pasaulio karų”.

Šis epizodas sukėlė viešą žiniasklaidos ir visuomenės pasipiktinimą praėjus dvejiems metams po to, kai M.Gibsonas antisemitizmu buvo apkaltintas dėl filmo „Kristaus kančia” (The Passion of the Christ).

Aktorius ir režisierius atsiprašė, nesigynė dėl vairavimo išgėrus ir buvo nuteistas lygtinai trejiems metams.

Nepriklausomų tyrimų taryba S.Whitmore’o pranešimus žiniasklaidai nelaikė pažeidimu, tačiau M.Gennaco teigė, jog privalu sukurti pastovias taisykles, kaip valdyti žiniasklaidos susidomėjimą tokio lygio bylomis ateityje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.