B. Vėsaitė tikisi, kad prieššventinėmis dienomis prekybininkai nedidins kainų

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė kreipiasi į mažmeninės prekybos įmonių savininkus ir vadovus tikėdamasi, kad jie padės išgyvendinti nepagrįstą vartojimo prekių kainų didinimą ir taip parodys savo pilietinę poziciją, nesinaudos pirkimo suintensyvėjimu, siekdami lengviausiu keliu padidinti savo pelnus.

B. Vėsaitė atkreipia dėmesį, jog pastaruoju metu į Ekonomikos komitetą kreipiasi pasipiktinę vartotojai – tiek maisto, tiek ne maisto prekių pirkėjai – dėl prieššventinėmis dienomis padidėjusių kai kurių didžiausią paklausą turinčių prekių kainų.

„Ekonomikos komitetas gauna informacijos, kad prekybininkai, pasinaudodami pirkimo suintensyvėjimu (vaizdžiai tariant, pirkimo karštlige) prieššventinėmis dienomis, pastebimai didina prekių kainas, o toks kainų padidinimas yra įgavęs sisteminį pobūdį ir kartojasi prieš kiekvienų metų didžiąsias šventes”, – pastebi Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė.

Siekdama užkirsti kelią minėtiems procesams, Ekonomikos komiteto pirmininkė B. Vėsaitė kreipėsi į Konkurencijos tarybą. „Konkurencijos tarybos pirmininkas Rimantas Stanikūnas patikino, kad šios tarnybos darbuotojai nuolat kontroliuos padėtį mažmeninės prekybos įmonėse, prekių kainų jose dinamiką, stebės, ar nėra nesąžiningos konkurencijos faktų bei neteisėtų susitarimų tarp pardavėjų”, – teigia B. Vėsaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.