Šventinės linksmybės išgyvendinamos iš Katedros aikštės

Šventinės linskmybės šiemet išgyvendinamos iš Katedros aikštės ir persikels ant Tauro kalno, rašo dienraštis „Vilniaus diena”.
Pasak sostinės mero Juozo Imbraso, išskaidant didelius švenčiančių žmonių srautus siekiama užtikrinti jų pačių saugumą.

„Tikimės, kad miestiečiams ir atvykusiems svečiams tai padės praleisti šventinę naktį gražiai ir kultūringai. Mūsų siekis – nepaversti Katedros aikštės sąvartynu arba dar bjauresne vieta”, -tikino meras, nepamiršęs ankstesnio savo pažado, duoto arkivyskupijos vadovams.

Kardinolui Audriui Juozui Bačkiui ir vyskupui Juozui Tunaičiui miesto vadovas yra žadėjęs nerengti jokių triukšmingų renginių, galinčių sudrumsti šventoriaus ramybę.

Prisiminęs ankstesnes Naujųjų metų sutiktuves meras laikėsi tvirtos pozicijos. „Iš Katedros aikštės nesimatydavo visų gražumų. Aikštė likdavo pilna dūmų. Manome, kad Tauro kalnas – kur kas tinkamesnė vieta, ten mažiau problemų bus ir dėl automobilių statymo, – sakė miesto vadovas ir žadėjo, kad švenčių dienomis automobilių aikštelės bus nemokamos.

Vicemeras Algirdas Paleckis, antrindamas savivaldybės vadovui, fejerverkų šou perkėlimą ant Tauro kalno vadino vykusiu bandymu: „Nereikėtų sustabarėti vienoje vietoje. Žmonių išskaidymas į kelias erdves ir švenčių tradicijos kaitaliojimas nėra bloga mintis. Juolab kad dideliu triukšmu Katedros aikštėje nėra patenkinti arkivyskupai”, – sakė A.Paleckis.

Vilniaus arkivyskupijos vadovai ne kartą yra leidę suprasti, kad Katedros aikštė – ne ta vieta, kurioje turėtų vykti komerciniai masiniai renginiai.

„Kalėdų sostinė 2007” projektų vadovas Tadas Stasytis priminė, kad pastaruosius dvejus metus naujametiniai fejerverkai leisti iš Katedros aikštės, prieš tai – prie Baltojo tilto. Šiais metais fejerverkus leisti nuspręsta nuo Tauro kalno. Tikimasi, kad taip nuo nelaimingų nutikimų pavyks apsaugoti ne visuomet saugiai švęsti mokančią miesto bendruomenę.

Pasak T.Stasyčio, kiekvienais metais dangų nudažantiems fejerverkams skiriama vis daugiau lėšų. Šiemet suma turėtų siekti apie 20 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.