Seimo narė mokytojus veja į užsienį

Anot LŠDPS Klaipėdos susivienijimo pirmininkės Laimos Juknienės, atėjusi į susitikimą pas parlamentarę ji pasakojo apie sunkų mokytojų darbą ir gaunamus varganus atlyginimus: „Norėdamas daugiau uždirbti dažnas mokytojas dirba dvigubai. Nenuostabu, kad nebeatlaikę tokio krūvio pedagogai ėmė sirgti. Maniau, kad didesnio atlyginimo reikalauti yra logiška. Tačiau I.Šiaulienė mums atsakė, esą jei toks darbas nepatinka, galime važiuoti dirbti į užsienį.”

Seimo narė I.Šiaulienė tvirtina, kad ji kalbėjusi tik apie atvirumą ir galimybę pasirinkti, o mainais sulaukusi grasinimų prarasti balsus per artėjančius Seimo rinkimus.

„Taip, jos buvo atėjusios, – LŽ pripažino parlamentarė. – Tačiau pareikalavo, kad nuo kitų metų algos mokytojams būtų padidintos 50 procentų. Matyt, pamanė, jog mane prispaus, o aš, grįžusi į Vilnių, čiupsiu už gerklės Gediminą Kirkilą. Tačiau aš tuščiai nežadu. Nereikia iš savo problemų daryti politikos. Gąsdinimais ir grasinimais nieko nepasieksi. Juolab kad tos švietimo problemos kilo ne mums, socialdemokratams, esant valdžioje, o daug seniau. Todėl jei žmogus apsisprendžia ir išvažiuoja į užsienį, kur įgyja patirties, grįžusiam ši gali labai praversti.”

L.Juknienė sakė, kad protesto akcijas mokytojai tęs ir po Naujųjų metų. „Nuo sausio 10 dienos mes atsisakysime auklėjamųjų klasių, nes už šį darbą mokama labai menkai, o atsakomybė – didžiulė, – kalbėjo aktyvistė. – Mokyklų vadovų, kurie nesutiks mokėti streikavusiems mokytojams algų už streiko dienas, reikalausime pasamdyti specialistus, kurie vaikams išdėstytų praleistas pamokas. Mes geranoriškai ketinome jas pravesti po streiko, tačiau sulaukę žinių, kad algos nebus mokamos, to darbo dirbti neketiname.”

LŽ duomenims, už tris streiko dienas algų negaus visi streike dalyvavę mokytojai, o jų beveik 750. Kiekvieno alga sumažės nuo 200 iki 300 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

2 atsiliepimai į "Seimo narė mokytojus veja į užsienį"

  1. KADA ?

    kada baigsis raudonuju kraugeriu era, kada sulauksime, kada bus galima balsuoti ne uz partijas, o uz zmones?

  2. Katrė

    Šiaulienė pasidarė kaip socialdemokratų buožė. Veja visus. Seimo opozicionieriams,prakalbusiems apie rinkimų paankstinimą,pasiūlė nešdintis iš seimo patiems.Esą,bus sutaupytos kompensacijos. Socdemai vieni atstovaus tautą vadinamą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.