Prieš šventes – įtampa ir nerimas

Prieššventinis šurmulys – ne kiekvienam džiaugsmas ir miela atrakcija. Pastaruoju metu žmonės pastebi, jog daugelį užvaldė nerimas bei įtampa, pasireiškę jautrumu, neadekvačiom reakcijom, net nemiga.

Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyriausiasis gydytojas Aleksandras Slatvickis patvirtino, jog centro gydytojai pastaruoju metu sulaukia daugiau nei įprastai pacientų, besiskundžiančių slogiomis nuotaikomis bei kitokiais sutrikimais. Tačiau ne tiek daug, kad koridoriai būtų sausakimši.

Psichiatras nesistebi, kad žmones kankina nemiga ar slogios būklės, kurias esame pamėgę vadinti depresija. Nors dažniausiai jų priežastys būna labai individualios, tam esą ir objektyvių priežasčių.

„Kyla kainos. Tie, kurie gyvena iš atlyginimo, puikiai suvokia, kad maisto produktų kainų pakilimas atsilieps jų pragyvenimo lygiui. Jei pabrangs dujos – brangs elektra ir visa kita. Dėl to žmonės susirūpinę”, – sakė psichiatras.

Neigiamą pusę turi ir vaikščiojimas po parduotuves ieškant dovanų.

„Jei turime šventinėms dovanoms tik 100 litų, o atėję į krautuvę pamatom, kiek daug yra gerų įdomių dalykų, ir negalime leisti sau jų nupirkti, – tai irgi gali prislėgti. Bet viskas priklauso dar nuo asmenybės. Yra žmonių, kurie sugeba džiaugtis tuo, ką turi. Yra tokių, kuriems norisi, kad bent trupučiuką būtų geriau”, – samprotavo A. Slatvickis.

Nepmiršęs pridurti, kad slogioms nuotaikoms įtakos turi ir saulės, šviesos trūkumas, psichiatras linkėjo vadovautis išmintimi, kad laimingas yra ne tas, kuris daug turi, o tas, kuris tenkinasi tuo, ką turi.

Mistikos mėgėjams galima pridėti, jog astrologai slegiamas nuotaikas sieja su nepalankia dangaus kūnų padėtimi.

Astrologė Violeta Liaugminienė „Vakarų ekspresui” paaiškino, jog psichologines baimes, įtampą, nerimą, nesusikalbėjimą, neadekvačias reakcijas bei pyktį provokuoja Juodasis Mėnulis, kuris Lietuvos horoskope šiuo metu susijungęs su Plutonu. Ši jungtis tęsis dar ir kitą savaitę, tad emocinis fonas kol kas nesikeis.

„Be to, šiuo metu Juodasis Mėnulis susijungęs ir su jausmų valdove Venera. Todėl jausmus bei emocijas tampa sunkiau kontroliuoti, ryškėja emocinės nuoskaudos”, – sakė ji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.