Būsimas policijos šefas aptarinėjamas, bet kandidatų pavardės neskelbiamos

Prezidentas Valdas Adamkus ir naujasis vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila trečiadienį aptarė policijos generalinio komisaro skyrimą, bet kandidatų pavardės kol kas neskelbiamos.
R.Čiupaila po apsilankymo pas prezidentą nepanoro bendrauti su žiniasklaida, o prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė po susitikimo žurnalistams neatskleidė, ar konkrečios pavardės jame buvo minėtos.

„Prezidentas pageidavo, kad kandidatas į policijos generalinius komisarus būtų teikiamas apsvarsčius visus galimus pretendentus, kurie atitinka įstatymų keliamus reikalavimus”, – sakė prezidento atstovė.

Policijos veiklos įstatymas numato, kad policijos generaliniu komisaru gali būti ne jaunesnis kaip 35 metų asmuo, įgijęs teisės magistro kvalifikacinį laipsnį arba vienpakopį aukštąjį teisinį ar jam prilygintą išsilavinimą ir ne mažiau kaip trejus metus dirbęs Policijos departamento tarnybos, specializuotos policijos įstaigos ar teritorinės policijos įstaigos arba policijos profesinio mokymo įstaigos vadovu.

Žiniasklaidos spėjimu, naujuoju policijos vadovu gali tapti vasarą iš pareigų pasitraukęs generalinio komisaro pavaduotojas Vizgirdas Telyčėnas, Vidaus reikalų ministerijos sekretorius Stanislovas Liutkevičius arba Marijampolės policijos komisariato viršininkas Kęstutis Kalinauskas.

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro teikimu ir Vyriausybės pritarimu skiria Prezidentas.

Ligšiolinis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius iš pareigų pasitraukė po lapkričio pradžioje visą Lietuvą sukrėtusios autoavarijos Skuodo rajone, kai, kaip įtariama, neblaivus policininkas automobiliu mirtinai sužalojo tris berniukus.

Kartu su juo atsistatydino ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.