Kauniečiai apgynė beglobius keturkojus

Po trečiadienį vykusio Kauno miesto tarybos kolegijos posėdžio, pasiaiškinusio UAB „Kauno švara” patalpose besiglaudžiančių Gyvūnų globos namų išlikimo klausimą, jų įkūrėjas Karolis Masilionis bent trumpam gali lengviau atsikvėpti. Kol kas niekas neatims pastogės iš pamestinukų – šuniukų ar kačiukų.

Realus pavojus būti iškraustytiems į gatvę kilo, kai naujasis patalpų savininkės – savivaldybės įmonės „Kauno švara” bendrovės pirmininkas pareikalavo nutraukti nekilnojamojo turto Senavos plente nuomos sutartį. Už nuomą globos namai yra įsiskolinę daugiau nei 10 tūkst. litų.

K. Masilionio teigimu, pirmininkas šitaip nori pašalinti iš kelio savo sesers – kitos gyvūnų globos įmonės savininkės – konkurentą. Viešai apie tai nei savivaldybėje, nei „Kauno švaroje” nekalbama.

Miesto meras Andrius Kupčinskas, kiti Kauno tarybos nariai gavo ne vieną pasipiktinusių kauniečių laišką dėl dešimtmečius K. Masilionio puoselėtiems gyvūnų globos namams iškilusio pavojaus. Gyventojai ragina daugiau rūpintis šeimininkų neturinčių šunų ir kačių globa, nes valkataujančių keturkojų Kaune nemažėja, nors tuo ir rūpinasi savivaldybės skelbtą konkursą praėjusių metų sausį laimėjusi „Nuaro” firma.

„Kauno švaros” bendrovė ilgą laiką pati vertėsi benamių šunų ir kačių gaudymu. 1994-aisiais „perleido” šią funkciją K. Masilionio įkurtiems globos namams, kuriems suteikė specialiai pritaikytas patalpas. Jų panaudos sutartis su Lietuvos gyvūnų globos draugijos Kauno skyriumi pratęsta 2000 metais. Pagal ją, šunų karantinavimo bei kovai su pasiutlige reikalingi statiniai ir teritorija perduoti neatlygintinai, nenustačius konkretaus termino. Nuomotojas skyrė valkataujančių šunų ir kačių gaudymui specialią mašiną, apmokėjo nuomininkui remonto bei įrangos išlaidas.

Kol konkursus dėl gyvūnų gaudymo ir karantinavimo laimėdavo K. Masilionio organizacija, tol iš savivaldybės ji gaudavo lėšų ir skolų neturėjo. Padėtis pablogėjo pernai, tačiau namai išsilaiko iš gyvūnų mylėtojų savanorių darbo ir aukų. Kauniečiai ir toliau, nesukdami galvos, kas laimėjo konkursą, apie benamius, beglobius keturkojus praneša K. Masilioniui, žinodami, kad jis tikrai jais pasirūpins, pašers, priglaus ir suras naujus šeimininkus.

Miesto kolegijos posėdyje ‘Kauno švaros” generalinio direktoriaus patarėjas Zenonas Vainoras patvirtino, kad K. Masilionis skolas bendrovei jau atidavė. Bendrovė siūlo perimti savivaldybei gyvūnų globos namų patalpas ir su jų nuomininkais sudaryti naują sutartį arba skelbti konkursą dėl nuomos ne kam kitam, bet tokią pačią funkciją atliekančiai organizacijai.

Ketvirtadienį šią problemą spręs Kauno miesto taryba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.