Baiminasi, kad „pritrūkusių” lietuvių žygius į degalines lydės avarijos

Didiesiems prekybos centrams nusprendus per šventes riboti darbo laiką, kai kurie politikai ėmė nuogąstauti, kad alkoholio į degalines pirkti patraukę vairuotojai sukels daugiau avarijų.
Maisto ir gėrimų atsargomis šių metų šventėms reikia pasirūpinti iš anksto – per Kalėdas ir pirmą Naujųjų metų dieną dauguma šalies parduotuvių nedirbs, rašo „Lietuvos žinios”.

Seimo narys Antanas Matulas nerimauja, kad tai, jog per šventes svaigalais prekiaus daugiausia degalinės, gali padidinti avarijų keliuose skaičių.

Jo nuomone, alkoholio traukos centrais taps būtent degalinės. Parlamentaro teigimu, degalinėse prekiauti svaigalais turėtų būti uždrausta ne tik per šventes, bet ir apskritai.

Siūlymus uždrausti prekiauti alkoholiu ar riboti jo pardavimo laiką degalinėse palaiko ir susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius. Pasak jo, kyla pavojus, kad svaigalų nusipirkę ir į automobilį sėdę žmonės čia pat atsikimš butelį.

Neseniai premjeras Gediminas Kirkilas sudarė darbo grupę, kuri turėtų apsvarstyti ir pateikti Vyriausybei poziciją dėl to, kaip būtų tikslingiausia riboti prekybą alkoholiniais gėrimais.

Tuo tarpu degalinių atstovai tikino, kad politikai neturėtų baimintis dėl to, kad švenčių dienomis žmonės atvažiuos apsipirkti į degalines. Vieną didžiausių degalinių tinklų mūsų šalyje valdančios bendrovės „Lietuva Statoil” rinkodaros departamento direktorė Daivutė Jokšienė patikino, kad per šventes daugiau alkoholio nei įprastai nebus užsakoma.

Pasak jos, per šventes žmonės degalinėse dažniau ieško būtiniausių maisto produktų, ne alkoholio.

Pernai Lietuvoje dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko beveik 12 proc. avarijų. Europos Sąjungos (ES) vidurkis – apie 10 procentų.

Pasak Europos tarptautinio kelių policijos tinklo atstovo Lietuvai, šalies policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūno Ryčio Vosyliaus, svaigalais prekiaujama ir kitų ES šalių degalinėse, tačiau statistikos, kiek avarijų sukėlė vairuotojai, apsvaigę nuo degalinėse įsigytų alkoholinių gėrimų, nėra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.