Amerikiečiai šiemet dovanoms išleis daugiau nei pernai

Nors JAV ekonomika išgyvena nemažų problemų, amerikiečiai neketina šias metais pirkti mažiau Kalėdų Naujųjų metų dovanų. Kaip parodė pirmadienį paskelbti apklausos, kurią atliko tyrimų bendrovės „Gallup” specialistai, rezultatai, vidutinis amerikietis dovanoms per šį šventinį sezoną ketina išleisti 833 JAV dolerius. Praėjusiais metais JAV gyventojo „vidutinis dovanų fondas” buvo 2 doleriais mažesnis.

Kaip paaiškėjo apklausos, kurioje dalyvavo per 1 tūkst. pilnamečių JAV gyventojų, metu, daugiau nei trečdalis – 35 proc. – apklaustųjų dovanoms savo giminaičiams ir draugams ketina išleisti per 1 tūkst. JAV dolerių. Dar 27 proc. tvirtino, kad jų išlaidos dovanoms sieks nuo 500 iki 999 JAV dolerių. Už maždaug 250-499 JAV dolerių sumą planuoja pirkti dovanų 14 proc. respondentų, o 11 proc. pareiškė ketinantys įsigyti dovanų už 100-249 JAV dolerių. Tik 5 proc. amerikiečių sakė planuojantys dovanoms išleisti ne daugiau kaip 100 dolerių.

Kaip rodo JAV nacionalinės mažmeninės prekybos federacijos duomenys, per pastaruosius kelerius metus amerikiečiai dovanoms per Kalėdų ir Naujųjų metų sezoną išleidžia vis daugiau pinigų. Pavyzdžiui, 2006 metais šiems tikslams buvo išleista 5,4 proc. daugiau nei per analogišką 2005 m. laikotarpį. Specialistai prognozuoja, kad šiais metais suma taip pat išaugs ne mažiau nei 5 procentais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.