Lenkijos prezidento brolis toliau posėdžiauja Nacionalinio saugumo taryboje

Lenkijos konservatorių partijos „Įstatymas ir teisingumas” pirmininkas, buvęs šalies premjeras Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), lieka Nacionalinio saugumo taryboje, kuri veikia prie prezidento, – tai reiškia, kad opozicijos lyderis ir toliau galės naudotis slapta informacija, rašo dienraštis „Dziennik”.
Iki šiol prezidentai į tą tarybą kviesdavo aukščiausius šalies valdininkus: premjerą, Seimo ir Senato pirmininkus, gynybos, užsienio reikalų ir vidaus reikalų ministrus.

Dabartinis prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis) irgi laikėsi šios tradicijos, bet su viena išlyga – tuo metu, kai premjeras buvo Kazimierzas Marcinkiewiczius (Kazimežas Marcinkevičius), į Nacionalinio saugumo tarybą buvo įtrauktas prezidento brolis, tuomet valdžiusio „Įstatymo ir teisingumo” pirmininkas. J.Kaczynskis Taryboje yra iki šiol.

Prezidento kanceliarijos darbuotojas Michalas Kaminskis dienraščiui sakė, jog nėra jokių priežasčių atšaukti J.Kaczynskį iš Tarybos narių. Pasak jo, artimiausiu metu jokių pakeitimų Taryboje nebus.

„Tad joje neatsiras vietos dabartiniam premjerui Donaldui Tuskui”, – daro išvadą „Dziennik”.

Taryboje nėra ir su broliais Kaczynskiais konfliktuojančio Senato pirmininko Bogdano Borusewicziaus (Bogdano Borusevičiaus).

Pasak B.Borusewicziaus, prezidentas turi laisvę skirti ir atleisti Tarybos narius, tačiau pridūrė, kad, jo nuomone, ši svarbi valstybės institucija dabar virto „asmeniniu prezidento užnugariu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.