G.Kirkilas ragina mokytojų profesines sąjungas kovoti už progresinį mokestį

Negalėdama patenkinti streikuojančių mokytojų ir streikais grasinančių kultūros darbuotojų reikalavimų, Vyriausybė siūlo profesinėms sąjungoms įsijungti į kovą už progresinį mokestį.
Pasak premjero Gedimino Kirkilo, šis mokestis būtų socialiai teisingas.

„Šiandien mes iš esamo biudžeto padidinti taip, kaip reikalauja ir mokytojai, ir kultūros darbuotojai, negalime, tačiau mes galime rasti sprendimų, kurie patobulintų ir apmokėjimų sistemą, ir numatytų perspektyvą ilgalaikę. Manau, kad progresinis mokestis išlieka darbotvarkėje, tačiau mes esame mažumos Vyriausybė, todėl šiandien jeigu tos pačios profsąjungos nespaus politikų įvesti šį mokestį, tą padaryti bus labai sunku”, – interviu Žinių radijui antradienį sakė G.Kirkilas.

Anot jo, profesinės sąjungos, kurioms premjeras ne kartą apie tai kalbėjo, į tai visiškai nesureagavo, nes anot G.Kirkilo, dalis jų lyderių daugiausia „tik reikalauja, bet visai neatsižvelgia į realybę”.

G.Kirkilas anksčiau tikėjosi, jog dėl progresinių mokesčių Seime apsispręs svarstant 2008 metų biudžetą, tačiau kai kurie koalicijos partneriai nepritarė šiai iniciatyvai.

Socialdemokratai siūlė iki 1 tūkst. litų mėnesio pajamas apmokestinti 15 proc., o 1 tūkst. litų viršijanti atlyginimo dalį – 27 proc. tarifu.

Šiuo metu visas atlyginimas apmokestinamas 27 proc. pajamų mokesčiu, o nuo kitų metų pradžios jis sumažės iki 24 procentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

3 atsiliepimai į "G.Kirkilas ragina mokytojų profesines sąjungas kovoti už progresinį mokestį"

  1. kazkas

    tekstas

  2. Mokytojas

    O kodel mes turime kovoti? Tu, Kirkile, jei manai kad jis teisingas, tai ir imkis priemoniu. Juk tai tavo tiesioginis darbas. Dar viena provokacija pasikot. 😳

  3. Banditai

    Sau nuo liepos menesio prisidejo po 700-900Lt, dabar nuo sausio menesio vel tukstantuku padides. BANDITU VALDZIA

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.