Nusikalstamo pasaulio autoritetas puotas rengė pradinėje mokykloje

Kriminaliniai autoritetai, valstybės tarnautojai, verslininkai ir ekstrasensai savaitgalį lėbavo Lentvario pradinėje mokykloje – čia savo 43-iąjį gimtadienį šventė Trakų rajono nusikalstamo pasaulio „šviesulys” Stanislovas Narkevičius.
Kriminalinės garsenybės S. Narkevičiaus, pravarde Narkuša, puotos vyko Lentvario pradinės mokyklos rūsyje esančioje vaikų valgykloje, kur įrengta ir banketų salė, rašo „Lietuvos žinios”.

Nemaža dalis šeštadienį mokykloje susirinkusios publikos – gerai policijai žinomi asmenys. Pasveikinti Narkušą suvažiavo kriminaliniai autoritetai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kaliningrado ir kitų miestų.

Kitą dieną mokykloje rinkosi kiek kitokie svečiai – ne tik „bachūrai”, bet ir verslininkai, valstybės tarnautojai, S. Narkevičiaus giminaičiai. Svečiai, kurių buvo apie 40, nešė puokštes, dovanas. Banketas truko maždaug iki 22 valandos.

Tarp svečių buvo ir plačiai pagarsėjęs marijampolietis Žydrūnas Buzas, nuo seno žinomas policijai, o šiemet vėl nuolat linksniuotas žiniasklaidoje dėl „Alytaus tekstilės” privatizavimo. Narkušą sveikino ir Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Leonardas Karnila. Pirmadienį dienraščiui pasiteiravo, kas jį sieja su kriminaline garsenybe, kad net dalyvauja gimtadienyje. Tačiau apie apsilankymą puotoje L. Karnila nenorėjo kalbėti: „Čia mano asmeninis reikalas, todėl neatsakysiu į šitą klausimą”.

Lentvario pradinės mokyklos direktorė Ona Ramanauskienė pirmadienį aiškino nežinanti, ar mokykloje dažnai rengiamos puotos: „Savaitgaliais nebūnu Lentvaryje”. Direktorė pasakojo, kad rūsyje esančią valgyklą dar 1998 metais Trakų rajono savivaldybės valdyba 20 metų išnuomojo bendrovei „Lentvika”. Nuo to laiko mokyklos vadovybė į valgyklos reikalus nesikiša.

Pirmadienį valgykloje pavyko pakalbinti ir pradinukus maitinančios „Lentvikos” direktorę Reginą Budėnienę. Paaiškėjo, kad „Lentvikos” savininkas yra S. Narkevičius, o R. Budėnienė – jo sesuo.

Bendrovės direktorė teigė, kad mokyklos valgykloje puotos rengiamos retai, dažniau – gedulingi pietūs. Pasak R. Budėnienės, brolio gimtadienis šįkart buvo švenčiamas labai ramiai: „To, kas anksčiau būdavo, dabar tikrai nebuvo”.

Žinia apie puotas mokykloje labai nustebino Švietimo ir mokslo ministeriją. Švietimo organizavimo skyriaus vyriausioji specialistė Stanislava Strolaitė pirmadienį sakė, jog mokyklose rengti banketų „kategoriškai negalima”. Anot jos, sutartys su bendrovėmis sudaromos tik dėl vaikų maitinimo, o ne dėl balių.

Trakų rajono savivaldybės teisininkė Rita Anušauskaitė, išgirdusi, kad nuomos sutartis sudaryta ne su savivaldybės taryba, o su valdyba, kurios jau seniai nebėra, apskritai suabejojo šia sutartimi: „Gali būti, kad ji apskritai nebegalioja.” Teisininkė labai nustebo sužinojusi, kad nuomos sutartis buvo sudaryta 20 metų. „Keista. Kyla klausimas, ar pagal Civilinį kodeksą įmanoma sudaryti sutartį 20 metų. Kiek žinau, to daryti negalima. Tokia sutartis turėtų būti peržiūrėta. Be to, pagal dabartinius rajono Tarybos potvarkius, mokyklose jokių renginių rengti negalima. Tai mokykla, o ne vieša įstaiga. Jau nekalbant apie alkoholio vartojimą”, – kalbėjo R. Anušauskaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.