Už Kauno politiką „balsavo” vandens buteliukas

Į Kauno tarybos Etikos ir procedūrų komisijos akiratį pateko milijonierius Tautvydas Barštys. Vienas turtingiausių miesto politikų kaltinamas tuo, kad per vieną tarybos posėdžių priimant strateginius sprendimus vietoj jo „balsavo” nugertas buteliukas mineralinio vandens.
Jau tapo tradicija, jog per miesto tarybos posėdžius didžioji savivaldybės salė būna pustuštė, o susirinkę Kauno politikai dažnai balsuoja vieni už kitus. Tačiau tai, kas nutiko per vieną pastarųjų posėdžių, nustebino ir tarybos veteranus, ir visko mačiusius etikos sergėtojus, rašo „Lietuvos žinios”.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Antanina Medviedevienė dienraščiui tikino, kad panašaus incidento dar nėra buvę. „Meras pastebėjo, jog nesutampa salėje sėdinčių ir balsuojančių tarybos narių skaičius. Patikrinus paaiškėjo itin keistas dalykas – vietoj liberalcentristo T.Barščio „balsavo” buteliukas mineralinio vandens. Jis buvo pastatytas ant balsavimo mygtukų”, – sakė ji.

A.Medviedevienės teigimu, iki šiol nesuprantama, kodėl jau antrą kadenciją taryboje dirbantis verslininkas ėmėsi tokių veiksmų. „Kol kas nepriėmėme jokio sprendimo. Įpareigojome T.Barštį pasiaiškinti dėl savo veiksmų”, – kalbėjo etikos sergėtoja.

Etikos ir procedūrų komisija ėmėsi tyrimo ne vien dėl įtartino T.Barščio balsavimo per tarybos posėdį, bet ir dėl jo nepažangumo. Mat milijonierius, nors ir būdamas Biudžeto ir finansų komiteto narys, dalyvavo vos viename jo posėdyje. Tačiau „Kauno grūdų” bendrovės generalinis direktorius, regis, nė neketina aiškintis dėl visų savo nusižengimų. Jis nesiteikė atsakyti į raštu pateiktus Etikos ir procedūrų komisijos klausimus, neatvyko, kad ir buvo žadėjęs, į jos surengtą posėdį.

„Na žinote, jei tik tokios problemos kankintų miesto savivaldybę… Tikrai nieko specialiai nestačiau. Galbūt kas nors pajuokavo? O gal buteliukas netyčia buvo pastumtas. Variantų daug. Jei kam žūtbūt reikia tiesos, gali peržiūrėti tarybos posėdžio įrašą”, – etikos sergėtojų priekaištus komentavo T.Barštys. Jis stebėjosi dėl esą perdėtos reakcijos į tokį „niekinį nutikimą”.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijos Kauno taryboje seniūnas Arvydas Garbaravičius savo partijos kolegą gynė, tačiau prisipažino, kad šia tema jie nesikalbėjo, o pats asmeniškai įvykio nematė. „Gal čia provokacija ar pokštas… Liberalcentristų balsai niekam nereikalingi, tad kolega veikiausiai uždėjo buteliuką ir stebėjo, kokia bus reakcija”, – svarstė buvęs miesto meras. Jis mano, kad neprastu humoro jausmu pasižymintis T.Barštys mėgino atkreipti dėmesį į taryboje esą klestinčią valdančiųjų politiką. „Žinoma, bandymas nestandartinis, bet kartoti jo, manau, nederėtų”, – juokėsi opozicijoje dirbantis A.Garbaravičius.

Etikos sergėtojai prisiminė, jog T.Barščio elgesį yra svarstę ir anksčiau, kai jis per tarybos posėdį įžeidė savo kolegą. Milijonierius buvo kritikuojamas ir dėl pasiskraidymų sraigtasparniu neleistinose vietose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.