Britai nusprendė „bėgti” iš Irako, teigia „al Qaeda”

Didžiosios Britanijos sprendimas „bėgti” iš Irako rodo, kad sukilimas yra sustiprėjęs kaip niekada, sekmadienį, kai britų kariai irakiečiams perdavė Basros provincijos kontrolę, pareiškė antras pagal rangą „al Qaeda” lyderis.
98 minučių trukmės „al Qaeda” vaizdo įraše su angliškais subtitrais Aymanas al-Zawahiri (Aimanas Zavahiris) teigė, kad pastarojo meto pranešimai iš Irako atskleidžia, jog „mudžahidų jėga sustiprėjo, o amerikiečių sąlygos pablogėjo, nepaisant beviltiškų jų mėginimų apgaudinėti ir klaidinti”.

„Britų sprendimas bėgti” yra pakankamas įrodymas, teigė A.al-Zawahiri vaizdo įraše, kurį naujienų agentūrai AFP pateikė žvalgybos organizacija SITE – privati JAV kompanija, sekanti džihadistų veiklą.

Šį vaizdo įrašą „al-Qaeda” džihadistų forumuose paskelbė sekmadienį, nurodė SITE.

Sekmadienį Irakas iš Britanijos pajėgų oficialiai perėmė pietinės Basros provincijos saugumo kontrolę. Tai leis britams žymiai sumažinti savo karių skaičių Irake, kuris šiuo metu siekia beveik 5 tūkst.

Naftos turtinga Basra, devintoji iš 18 Irako provincijų, kurias JAV vadovaujama koalicija perdavė irakiečių žinion, buvo ketvirtoji ir paskutinė provincija, kurią vis dar kontroliavo britų kariai.

A.al-Zawahiri tvirtino, kad Irakas yra svarbiausia džihado arena pasaulyje ir kad „irakiečių džihado būklė, bendrai paėmus, yra puiki”.

Jis paragino musulmonus prisijungti prie džihado keliose šalyse, įskaitant Iraką, Afganistaną, Somalį, Čečėniją ir Alžyrą, kur „al Qaeda” praėjusią savaitę susprogdino du automobilius su sprogmenimis, nužudydama mažiausiai 34 žmones.

„Al Qaeda” lyderis taip pat nukreipė savo retorinį įniršį prieš Iraną, teigdamas, kad Teheranas bendradarbiavo su amerikiečiais, kad pakenktų Talibanui, ir buvo švelnus Izraelio atžvilgiu.

Teheranas, jo teigimu, yra kaltas „dėl savo paties ir visų šiitų, kurie juo seka, istorinės gėdos, ir ji išliks musulmonų atmintyje ilgam laikui”.

Paklaustas apie pastarojo meto neramumus Pakistane, A.al-Zawahiri sakė, kad Benazir Bhutto (Benazir Buto) sugrįžimas ir prezidento Pervezo Musharrafo (Pervezo Mušarafo) sprendimas paskelbti nepaprastąją padėtį buvo amerikiečių parengtas planas, kuriuo buvo siekiama „pataisyti blogėjančią padėtį Afganistane ir Pakistane”, nurodė SITE.

„P.Musharrafas ir jo režimas gyvena paskutines dienas”, – teigė „al Qaeda” lyderis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.