Puošiasi privatūs namai

Artėjant didžiosioms metų šventėms puošiasi ne tik parduotuvių vitrinos, gatvės ir verslo magnatų pastatai, vienas kitas spalvotas žiburėlis įsižiebia ir daugiabučių languose. O individualių namų savininkai savo kiemo šventiniams papuošalams nepagaili ir kelių tūkstančių litų.

Užsienyje jau seniai įprasta puošti individualių namų fasadus ir kiemus. Tai net tapo savotiška šeimos tradicija. Šalyse, kur neiškrinta sniegas, paberiama dirbtinio, dirbtinai apšerkšnijami medžiai, kieme net pastatomas dirbtinio sniego senis besmegenis.

Laimė, mūsų šalyje to daryti dar nereikia ir kaip visada tikimasi, kad per Kalėdas prisnigs.

Lietuvoje jau atsiranda tradicija puošti individualių namų fasadus žėrinčiais blizgučiais ir įvairiaspalvėmis lemputėmis. Prekybos centruose nebrangiai įsigijus girliandų galima savo jėgomis dekoruoti kiemo medžius, tvoras ar net fasadą. Gražiai ir šventiškai nuotaikai sukurti gali užtekti ir vos 100 litų. Tačiau norintieji savo namus papuošti ypatingai, kreipiasi į tokias paslaugas teikiančias bendroves.

Originali puošyba

Bendrovės „Švenčių studija” generalinės direktorės Jolantos Tūraitės teigimu, privačių namų puošyba – tai lietuviško optimizmo pasireiškimas, kai žmonės po truputį pradeda išeiti iš tamsos į šviesą.

„Manau, kad privačių namų šeimininkus puošti savo namų fasadus ir kiemus įkvepia gatvių ir viešų pastatų puošyba. Jau atsiranda žmonių, norinčių papuošti namą ypatingai. Jie pageidauja pabrėžti namo kontūrus, padaryti iš savo namo „pasakų namelį”, dekoruoja tvorą, šalia jos augantį medį, naudoja skirtingas spalvas. Kai kas prašo, kad papuošalai atspindėtų šeimininko laisvalaikį, pvz., ant lauko sienos iš lempučių išdėliotas automobilio kontūras ir panašiai”, – LŽ pasakojo J.Tūraitė.

Šventinių papuošalų kaina priklauso nuo to, ar žmogus juos perka, ar nuomoja. Anot J.Tūraitės, privataus namo puošybai kartais išleidžiama ir 5-6 tūkst. litų. O kartais kiemas puošiamas tik vienam šventiniam vakarui ir tai kainuoja 500-600 litų.

Pastatų puošyba užsiimantys specialistai pastebi, kad aplink Vilnių esančių privačių namų šeimininkai yra drąsesni ir atviresni kurdami šventinę nuotaiką savo kieme.

„Tai rodo žmonių pasitikėjimą savimi ir optimizmą. Jeigu esi nors šiek tiek optimistas – įžiebk savo lange švieselę. Reikia rasti ir vidinės jėgos švytėti”, – šventinės nuotaikos pagauta LŽ sakė J.Tūraitė.

Neišnaudota verslo niša

LŽ apklausti kelių reklamos agentūrų atstovai lyg susitarę teigė, kad kol kas privačių namų puošyba lietuviams yra per brangi pramoga ir specialių užsakymų agentūros nesulaukiančios.

„Visi tai žino ir tikiu, kad pamąsto apie savo namo papuošimą, tačiau Lietuvoje tai dar per brangu”, – sakė reklamos agentūros „Azza” dizaineris Povilas Petronis.

Tačiau jis pripažįsta, kad ieškantiems verslo nišos gal vertėtų rimčiau pasvarstyti apie platesnę tokių paslaugų pasiūlą šalies gyventojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.