Vilniečių vaikai saugaus eismo bus mokomi Vilniaus Arkikatedroje

Apsisaugoti nuo tragiškų nelaimių keliuose vaikai bus mokomi ir maldos namuose – Vilniaus Arkikatedroje apsilankę vaikai sekmadienį klausysis ne tik Šv.Mišių, bet ir bus mokomi saugiai elgtis gatvėse.
11 val. 15 min. vaikai ir jų tėveliai kviečiami atvykti į Vilniaus Arkikatedrą Baziliką dalyvauti vaikams skirtose Šv.Mišiose ir kalėdinėje prevencinėje priemonėje „Būk matomas”. Šv.Mišias aukos kunigas Ričardas Doveika.

Pasibaigus Šv.Mišioms, Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnė jauniesiems eismo dalyviams primins pagrindinius saugaus eismo principus, išmokys, kaip teisingai tvirtinti prie drabužių antsiuvą, atsakys į rūpimus klausimus.

Su policijos pareigūne į susitikimą atvyks ir vaikų draugas – Vilniaus miesto policijos simbolis Inspektorius Liūtas, kuris bendraus su vaikučiais ir jų tėveliais, įteiks dovanėles – atšvaitus bei pavaišins saldumynais, pranešė policija.

Per 11 šių metų mėnesių Vilniuje įvyko 176 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo vaikai.

Sostinės keliuose šiemet jau žuvo 6 vaikai, iš jų 1 – dėl savo neatsargumo.

Dar 203 vaikai buvo sužeisti, iš jų 68 – dėl savo kaltės. Ši liūdna statistika, visuomenės dėmesys karams keliuose ir būtinybė imtis iniciatyvos paskatino Visuomeninės tarybos prie Vilniaus miesto VPK narius ir sostinės policijos pareigūnus organizuoti prevencinę priemonę.

Visuomeninės tarybos nariai vieno iš posėdžių metu pažymėjo, kad pastaruoju metu visuomenės dėmesys karui keliuose auga, tačiau nelaimių, kuriose nukenčia vaikai, nemažėja.

Jie sako, kad vien kalbėti šia tema nepakanka – svarbu šviesti visuomenę, mokyti mažuosius eismo dalyvius nuo ankstyvos vaikystės, patiems rodyti tinkamą pavyzdį.

Pastaruoju metu dvasininkai aktyviai padeda policijai ir visuomenei išvengti negerovių, pataria, kaip apsisaugoti nelaimių.

Iš sakyklų sklinda pamokymai, kaip neužkibti ant telefoninių sukčių kabliukų. Dvasininkai taip pat įspėja apie pavojus neatsargiai vairuojant ir netinkamai elgiantis su ugnimi.

Alytaus, Lazdijų, Prienų ir kitų policijos komisariatų pareigūnų sielovada ėmė rūpintis specialiai paskirti kapelionai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.