Pakistane atšaukta nepaprastoji padėtis

Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) šeštadienį atšaukė nepaprastąją padėtį šalyje. Vakarų valstybės tikisi, kad šis žingsnis padės stabilizuoti šią branduolinę valstybę, nors islamo kovotojų smurtas čia nemažėja.

Šeštadienio vakarą P.Musharrafas kreipsis į tautą per televiziją ir radiją. Tačiau kritikai teigia, kad apribojimai žiniasklaidai bei teismų organams reiškia, jog jis vis dar gali manipuliuoti sausio 8 dieną rengiamais rinkimais ir padėti pasiekti pergalę savo sąjungininkams, taip pat, nepaisant savo nepopuliarumo, užsitikrinti sau tvirtą valdžios pagrindą.

„Taip, nepaprastoji padėtis buvo atšaukta”, – pranešė vyriausybės pareigūnas, kuris atsisakė būti įvardintas.

Dėl esą plintančio islamistų smurto nepaprastąją padėtį lapkričio 3 dieną įvedęs P.Musharrafas sustabdė konstitucijos veikimą ir, vengdamas sunkumų dėl perrinkimo, atliko valymą šalies Aukščiausiajame teisme. Naujai paskirti teisėjai nuo tada besąlygiškai palaiko prezidento sprendimus.

Šeštadienį netoli Pakistano kariuomenės stovyklos susisprogdinus dviračiu važiavusiam savižudžiui žuvo du kariai ir trys civiliai asmenys. Šis terorizmo aktas dar labiau padidino šiemet sukilėlių surengtų išpuolių, kuriuose žuvo šimtai žmonių, skaičių.

Su įvairių pasaulio valstybių, tarp jų ir sąjungininkių Jungtinių Valstijų, pasmerkimu susidūręs P.Musharrafas pranešė atkursiąs konstitucijos veikimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.