Sprendimas didinti minimalią algą bei mokytojų atlyginimą – pirmadienį

Vyriausybė kitą pirmadienį ketina priimti sprendimą nuo 2008 metų sausio minimalią mėnesio algą (MMA) didinti 100 litų iki 800 litų.

Be to, pirmadienį rengiamame Vyriausybės posėdyje numatoma priimti sprendimą padidinti mokytojų bei pedagogų atlyginimus, sulyginant juos su valstybinio sektoriaus darbuotojų atlyginimais. Taip pat numatoma padidinti biudžetinių įstaigų darbuotojų, gaunančių minimalią algą, atlyginimą, kad jis nebūtų mažesnis nei minimali vidutinė alga.

Vyriausybė ketino šiuos sprendimus priimti praėjusį trečiadienį, tačiau jie buvo atidėti.

Mokytojų atlyginimas padidinti kitų metų biudžete numatyta 116,4 mln. litų, o biudžetinių įstaigų darbuotojų mažiausiems atlyginimams pakelti – 14,4 mln. litų.

MMA padidinimui iki 800 litų, įvertinant tai, kad nuo sausio bazinė mėnesio alga didinama iki 128 litų, papildomai iš biudžeto reikės apie 14 mln. litų.

Antrąjį šių metų ketvirtį vidutinis mokytojų atlyginimas buvo 1794 litai, visų valstybinio sektoriaus darbuotojų – 1847 litai, o gydytojų – 3294 litai (84 proc. daugiau nei mokytojų).

Statistikos departamento duomenimis, MMA ar mažiau pernai gavo 8,5 proc. visų darbuotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Sprendimas didinti minimalią algą bei mokytojų atlyginimą – pirmadienį"

  1. Jėzus Marija

    Ir iš kur tikie skaičiai? Jėzus Marija, tai bent valdžią ant savo galvos išsirinkom. Ar jūs rimtai skaičiuot mebemokat, ar tokie protingi esat, kad ir toliau drįstat vidury baltos dienos mus mulkinti? Laimei, kad Jūs dar nė velnio žmonių psichologijos neišmnot ir nežinot, kad tokiais pranešimais tik dar daugiau žibalo į liepsną pilat.

  2. oioi

    Na ir dunduku valdzia. Patys matematikos nemoka,tai ir mokytoju Lietuvai nereikia.Ponai ministrai ir seim8nai,laikas patiems pradeti eiti i mokyklele,nes su matematika labai silpnai.Temokate suskaiciuoti alga i savo kisene ir 13 atlyginimus sau ir valdininkams,o toliau savo akiračio-ŠNIPŠTAS!

  3. Nusivylusi mokytoja

    Bet nieko sau valdžia, visai gi i mokytojus dėmesio nekreipia, bet kai bus užboikotuoti egzaminai, tuomet sukils visa visuomenė, mokiniai ir jų tėvai, ar tada nebus vėlu atsigręžti ir pamatyti savo klaidas?????Nesitikėjau, kad jo ekselencija Prezidentas tik kalba tesugebėjo paruošti, o tolimesnių žingsnių kažkaip nebesimato…Taigi ministrai gal mėnesiui pasikeiskim vietomis, jūs eikit į mokyklą, mokykit mūsų atžalas, o mes toje ministerijoje pasėdėsim, padikutuosim, pabalsuosim ” kas už” kas „prieš”…Pabandom?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.