Ratuose slėptų cigarečių lenkams įvežti į Lietuvą nepavyko

Vilniaus teritorinės muitinės (VTM) pareigūnai Medininkų kelio poste sulaikė dvi neteisėtai gabentų cigarečių siuntas.

Pasak VTM pranešimo, trečiadienį prieš vidurdienį krovininiu automobiliu „Scania” į Lietuvą vykdamas Lenkijos pilietis T. R. posto pareigūnams žodžiu deklaravo, kad negabena prekių, kurių kiekis viršija nustatytą neapmokestinamą normą.

Įtarę, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, muitinės pareigūnai jį nukreipė patikrinimui mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Patikros metu pastebėta, kad automobilio puspriekabės ratuose yra pašalinių objektų, o išmontavus ratus nustatyta, kad juose bandoma neteisėtai įvežti paslėptus 1200 pakelių cigarečių „Saint George Lights” ir 2570 pakelių cigarečių „Saint George”, kurių bendra vertė – per 10 tūkst. litų.

Šiek tiek vėliau pareigūnai patikrino dar vieno Lenkijos piliečio R. K. vairuojamą automobilį „Scania”. Vyriškis taip pat žodžiu deklaravo, kad negabena prekių, kurių kiekis viršija nustatytą neapmokestinamą normą, tačiau, kilus įtarimui, automobilis buvo patikrintas mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Kaip ir pirmuoju atveju, automobilio puspriekabės atsarginiuose ratuose buvo pastebėti pašaliniai objektai, o išmontavus ratus nustatyta, kad juose paslėpta 1000 pakelių cigarečių „Saint George Lights” ir 820 pakelių cigarečių „Saint George”, kurių bendra vertė – beveik 5 tūkst. litų.

Kontrabanda gabentos cigaretes ir automobiliai sulaikyti, pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.