Regata duos dešimteriopos naudos

Prieš pusantrų metų pradėti pasirengimo priimti vienos iš garsiausių pasaulyje regatų „Tall Ships’ Races” dalyvius darbai pasiekė finišo tiesiąją.

Pasak savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių ir turizmo skyriaus vyriausiosios specialistės Inos Šidlauskienės, per tą laiką buvo daug nuveikta reklamuojant Klaipėdą, kaip būsimą regatos dalyvę, pasisemta nemažai patirties bendraujant su tais pačiais – 2009-aisiais – metais regatą priimsiančių miestų atstovais.

Pasak I. Šidlauskienės, parengiamiesiems darbams ir reklamai Klaipėdos savivaldybė jau išleido per 700 tūkst. litų. Norint išlaikyti tą patį tempą, kitais metais reikėtų per 500 tūkst. litų.

Klaipėdos nuveiktus darbus teigiamai įvertino ir rugsėjį čia apsilankę „The Tall Ships’ Races” rengėjai. Vizituotuojų įsitikinimu, mūsų uostamiestis tikrai sugebės tinkamai priimti regatos dalyvius bei surengti įspūdingą šventę.

Po Naujųjų metų pradės posėdžiauti organizacinį regatos komitetą sudarančios septynios už konkrečias sritis atsakingos darbo grupės.

I. Šidlauskienės įsitikinimu, tai, kad Klaipėda taps vienu iš regatą priimančių uostų, ne tik išgarsins ją visame pasaulyje, pakels uosto prestižą, bet ir atneš ekonominės naudos. Pasak jos, ankstesnių regatų dalyvių patirtis byloja kad joms surengti išleistos lėšos duoda dešimteriopą pelną. Preliminariais apskaičiavimais, priimti regatos dalyvius gali kainuoti apie 2 mln. litų. Miestui tai gan nemaži pinigai, todėl dedamos pastangos, kad regata būtų įtraukta į Lietuvos tūkstantmečio paminėjimo programą ir gautų valstybės finansavimą.

Be to, tai bus gera proga susitvarkyti uosto infrastruktūrą, o tai leis ateityje priimti daugiau laivų, tarp jų ir kruizinių.

Jau rašėme, kad viena iš garsiausių pasaulio regatų „The Tall Ships’ Races” į Klaipėdos uostą užsuks 2009-aisiais. Žinoma ir tiksli šio išskirtinio renginio data. Klaipėdoje burlaiviai viešės liepos 31 – rugpjūčio 3 dienomis. Prognozuojama, kad į Klaipėdą atvyks apie 80 burlaivių. Didieji laivai švartuosis Kruizinių laivų terminale, o mažesnieji – keliomis eilėmis Danės upėje nuo pat jos žiočių iki Biržos tilto. Laivams švartuoti planuojama panaudoti ir „Laivitės” teritoriją.

Iki regatos pradžios Danės krantines bus rekonstruotos. Čia darbus ketinama užbaigti dar 2009-ųjų gegužę. Investicijos į infrastruktūrą sudarys apie 50 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.